Brodsku publiku od baroka do rocka glazbom provela Ad astra

"Od baroka do rocka". tako su glazbom publiku u Slavonskom Brodu sinoć provele članice Ženskog vokalnog sastava "Ad Astra". Treći po redu koncert donio je nova glazbena iznenađenja.

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 25.04.2018
 Repertoar trećeg koncerta Ženskog vokalnog sastava "Ad astra" podignuo je ljestvicu. U četiri glazbena dijela skladbe od 18. do 21. stoljeća. Sve je počelo klasičnim i sakralnim repertoarom. Neizostavne tradicijske skladbe ovoga puta iz Slavonije, Međimurja, Dalmacije, Makedonije, Istre. Preko svjetske, ambijentalne glazbe do dobrih starih rock obrada.

"Ad astri" se u ovom vremenskom i žanrovskom glazbenom putovanju svijetom pridružio i band brodskih glazbenika. Goran Stajić na bubnjevima, Mario Jurković na bas gitari, Goran Potocki na klavijaturama i Igor Gregurić na harmonici. Gosti su bili i brodski profesori Glazbene škole Vladimir Jevicki na gitari, flautistica Ivana Dročić, Hrvoje Aušić na klaviru te Krešimir Ivančić na violini. Posebna večer i za Lanu Stajić. Njezin prvi nastup oduševio je brodsku publiku.

Priča o "Ad astri" krenula je 2009. godine. Skromno, klasičnog repertoara, iz čiste ljubavi prema pjevanju. Danas ovaj vokalni sastav izvodi najrazličitije skladbe svih glazbenih žanrova. Svoju su kvalitetu potvrdile prošle godina na Festivalu glazbe Zagreb gdje su osvojile srebrnu plaketu.

Dokazale su se i kao organizatorice. Priređuju svake godine koncert u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći, a sada već treći koncert "Od baroka do rocka" ispunio je sva očekivanja publike u prepunoj dvorani.

Zadnje vijesti

Ljetno nevrijeme pohujalo Slavonskim Brodom

Gradsko kupalište na Savi i ove godine mnogima rješenje za potrebno osvježenje od ljetnih vrućina

Jedna novooboljela osoba od SARS-CoV-2 u protekla 24 sata

FOTO GALERIJA

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu

Vole je bikeri, pivoljupci, gurmani, vrijeme je da i vi otkrijete njezine ljepote

[FOTOGALERIJA] Vrpolje: novozaređeni svećenik fra Gabrijel Bošnjak proslavio svoju Mladu misu

Mladi Brođani prvaci Hrvatske u malom nogometu