Brodsko-posavska županija za školstvo u 2019. izdvaja gotovo 130 milijuna kuna

2018. za školstvo bila je puna izazova. Od manje upisaih učenika do početka eksperimentalne faze kurikularne reforme, prosvjetni radnici će prošlu godinu sigurno pamtiti. Iz Brodsko-posavske županije najavljuju u 2019. nastavak provedbe de sada uspješnih projekata kao i neke nove.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.01.2019
Brodsko-posavska županija za školstvo u 2019. izdvaja gotovo 130 milijuna kuna


Ohrabreni uspjesima u 2018. u Brodsko-posavskoj županiji optimistično gledaju prema 2019. kada je školstvo u pitanju. Tako je u proračunu županije izdvojeno gotovo 130 milijuna kuna za obrazovni sektor.

U županiji ističu da im nije cilj obrazovati mlade ljude za rad vani i napuštanje Hrvatske. Zato će u planiranju upisnih kvota za pojedine smjerove i programe voditi se potrebama tržišta rada.

Uz SŠ MA Reljković kao mentora na području poljoprivrede te Tehničke škole koja je postala regionalni centar kompetencija u strojarstvu, slavonskobrodska Industrijsko-obrtnička škola postat će edukacijsko-demonstracijski inteligentni centar. Projekt je to vrijedan 20 milijuna kunaUz više projekata u školstvu u 2019., svi žele i više učenika koji će imati koristi od ovih projekata.

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Uskrsni sportski vikend u znaku nogometa

FOTO GALERIJA

Misa posvete ulja u požeškoj katedrali

Posljednji tjedan foto natječaja "Volim svoju županiju"

Dan Brodsko posavske županije proslavljen uz dodjelu županijskih priznanja i nagrada

Započelo ukrašavanje grada povodom blagdana Uskrsa

Sjajni nastup Mazatora na 100 milja Istre