Brodsko-posavska županija u borbi protiv širenje trihinele u 18 godina financirala pregled 33.500 zaklanih svinja

Već 18 godina Brodsko-posavska županija konkretnim mjerama uspješno vodi borbu protiv širenja trihineloze u vrijeme tradicionalnih svinjokolja na području ovog dijela Slavonije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.11.2019
Brodsko-posavska županija u borbi protiv širenje trihinele u 18 godina financirala pregled 33.500 zaklanih svinja
 Tim povodom su danas sa klaoničarima potpisani sporazumi o provedbi veterinarsko-zdravstvenog pregleda tovnih svinja zaklanih u registriranim klaonicama u 2019.godini.

Sto tisuća kuna tim je sporazumom dodijeljeno klaonicama Bebrinka i Jagodanović. -Ovo je jako dobra orjentacija usmjerena cilju da naši građani oni koji nisu mogli odraditi svinjokolju u svojim dvorištima to povjere registriranim klaonicama na području brodsko-posavske županije i mogu biti sigurni, usto, da će sav taj klaonički otpad biti adekvatno deponiran u Sesv.Kraljevcu. Naša županija jedina je (ostala) koja financira ovakvu aktivnost zaštite stanovništva od širenja trihineloze, iza nas je u svih ovih 18 godina 33.500 zaklanih svinja u registriranim klaoničkim subjektima, za taj posao u 18 godina iz proračuna županije izdvojeno je 1,5 milijuna kuna-rekao je uvodno Željko Burazović, pročelnik županijskog UO za poljoprivredu.

Sporazum su s jedne strane potpisali predstavnici klaonica Bebrinka i Jagodanović, u ime Županije župan Danijel Marušić. -Ovim nastavljamo borbu protiv trihineloze ali i afričke kuge koja je velika prijetnja, ne samo našoj zemlji već i puno šire. Brojke dovoljno kazuju ali to je puno više od značenja ovog projekta, samo u 2018.godini pregledano 1750 tovljenika, 235 tovljenika više nego godinu prije. Hvala potpisnicima sporazuma, ovo je jako dobra akcija i praksa, i u narednim godinama mi ćemo pokušati akciju nastaviti i izdvojiti koliko bude novca potrebno za jedan ovakav program-izjavio je župan Danijel Marušić.

Zadnje vijesti

U subotu u Centru mladih još jedna projekcija putopisnog dokumentarca 'Idemo na istok bez Gorana Milića'

Tri zlata u Nedelišću i Slovenskim Konjicama

ŽNK Viktorija i NK Marsonia zajedno će licencirati stadion za više lige

NAJČITANIJE DANAS

NAJAVLJUJEMO

U subotu u Centru mladih još jedna projekcija putopisnog dokumentarca 'Idemo na istok bez Gorana Milića'

FOTO GALERIJA

Četrnaesti Vinobus Radio Slavonije posjetio vinorodne krajeve brodskog Posavlja i Požeštine

Premijer Plenković u Đuri Đakoviću: Imamo povjerenja u novu upravu

Trenkovci domaćini Seminara međimurskih plesova

Potpisani ugovori za čak 79 stipendija studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu

Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu