Brodsko-posavska županija u borbi protiv širenje trihinele u 18 godina financirala pregled 33.500 zaklanih svinja

Već 18 godina Brodsko-posavska županija konkretnim mjerama uspješno vodi borbu protiv širenja trihineloze u vrijeme tradicionalnih svinjokolja na području ovog dijela Slavonije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.11.2019
Brodsko-posavska županija u borbi protiv širenje trihinele u 18 godina financirala pregled 33.500 zaklanih svinja


 Tim povodom su danas sa klaoničarima potpisani sporazumi o provedbi veterinarsko-zdravstvenog pregleda tovnih svinja zaklanih u registriranim klaonicama u 2019.godini.

Sto tisuća kuna tim je sporazumom dodijeljeno klaonicama Bebrinka i Jagodanović. -Ovo je jako dobra orjentacija usmjerena cilju da naši građani oni koji nisu mogli odraditi svinjokolju u svojim dvorištima to povjere registriranim klaonicama na području brodsko-posavske županije i mogu biti sigurni, usto, da će sav taj klaonički otpad biti adekvatno deponiran u Sesv.Kraljevcu. Naša županija jedina je (ostala) koja financira ovakvu aktivnost zaštite stanovništva od širenja trihineloze, iza nas je u svih ovih 18 godina 33.500 zaklanih svinja u registriranim klaoničkim subjektima, za taj posao u 18 godina iz proračuna županije izdvojeno je 1,5 milijuna kuna-rekao je uvodno Željko Burazović, pročelnik županijskog UO za poljoprivredu.

Sporazum su s jedne strane potpisali predstavnici klaonica Bebrinka i Jagodanović, u ime Županije župan Danijel Marušić. -Ovim nastavljamo borbu protiv trihineloze ali i afričke kuge koja je velika prijetnja, ne samo našoj zemlji već i puno šire. Brojke dovoljno kazuju ali to je puno više od značenja ovog projekta, samo u 2018.godini pregledano 1750 tovljenika, 235 tovljenika više nego godinu prije. Hvala potpisnicima sporazuma, ovo je jako dobra akcija i praksa, i u narednim godinama mi ćemo pokušati akciju nastaviti i izdvojiti koliko bude novca potrebno za jedan ovakav program-izjavio je župan Danijel Marušić.

Zadnje vijesti

Održana šesta Mićina ajvarijada

Danas utakmice 5. kola u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod / Požega

Jedna osoba preminula, sedam novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“