Brodsko-posavska županija u borbi protiv širenje trihinele u 18 godina financirala pregled 33.500 zaklanih svinja

Već 18 godina Brodsko-posavska županija konkretnim mjerama uspješno vodi borbu protiv širenja trihineloze u vrijeme tradicionalnih svinjokolja na području ovog dijela Slavonije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.11.2019
Brodsko-posavska županija u borbi protiv širenje trihinele u 18 godina financirala pregled 33.500 zaklanih svinja


 Tim povodom su danas sa klaoničarima potpisani sporazumi o provedbi veterinarsko-zdravstvenog pregleda tovnih svinja zaklanih u registriranim klaonicama u 2019.godini.

Sto tisuća kuna tim je sporazumom dodijeljeno klaonicama Bebrinka i Jagodanović. -Ovo je jako dobra orjentacija usmjerena cilju da naši građani oni koji nisu mogli odraditi svinjokolju u svojim dvorištima to povjere registriranim klaonicama na području brodsko-posavske županije i mogu biti sigurni, usto, da će sav taj klaonički otpad biti adekvatno deponiran u Sesv.Kraljevcu. Naša županija jedina je (ostala) koja financira ovakvu aktivnost zaštite stanovništva od širenja trihineloze, iza nas je u svih ovih 18 godina 33.500 zaklanih svinja u registriranim klaoničkim subjektima, za taj posao u 18 godina iz proračuna županije izdvojeno je 1,5 milijuna kuna-rekao je uvodno Željko Burazović, pročelnik županijskog UO za poljoprivredu.

Sporazum su s jedne strane potpisali predstavnici klaonica Bebrinka i Jagodanović, u ime Županije župan Danijel Marušić. -Ovim nastavljamo borbu protiv trihineloze ali i afričke kuge koja je velika prijetnja, ne samo našoj zemlji već i puno šire. Brojke dovoljno kazuju ali to je puno više od značenja ovog projekta, samo u 2018.godini pregledano 1750 tovljenika, 235 tovljenika više nego godinu prije. Hvala potpisnicima sporazuma, ovo je jako dobra akcija i praksa, i u narednim godinama mi ćemo pokušati akciju nastaviti i izdvojiti koliko bude novca potrebno za jedan ovakav program-izjavio je župan Danijel Marušić.

Zadnje vijesti

Bespilotne letjelice i za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Slavonskog Broda

Košarkaši Rekord Tima poraženi u završnici utakmice

Dvojicu udario metalnim montiračem, vrijeđao i policajce

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos