Brodsko-posavska županija raspisala natječaj za stipendije za 38 studenata

Komisija za stipendiranje studenata Brodsko-posavske županije na prijedlog Župana, raspiala je Javni natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima, za 2020. godinu s područja Brodsko-posavske županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.01.2020
Brodsko-posavska županija raspisala natječaj za stipendije za 38 studenata
 Za 2020.godinu dodijelit će se 38 stipendija za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja i za darovite studente.

Pravo sudjelovanja na Javnom natječaju za dodjelu stipendija imaju redovni studenti, za vrijeme trajanja studija, a koji udovoljavaju sljedećim uvjetima: da su državljani Republike Hrvatske, da imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije, da su redovni studenti stručnog ili sveučilišnog preddiplomskog, diplomskog ili integriranog diplomskog sveučilišnog studija, da studenti koji prvi puta upisuju akademsku godinu nisu stariji od 22 godine života, da nemaju odobren kredit, stipendiju ili drugi oblik novčanog primanja koje ima obilježje stipendije te da studenti prve godine studija koji se prijavljuju po osnovi deficitarnosti imaju najmanju prosječnu ocjenu 3. i 4. razreda srednje škole 4,50, a studenti viših godina studija najmanju prosječnu ocjenu prethodne godine studija 3,00. 

Deficitarna zanimanja su Stručni studiji strojarstva, građevinarstva i elektrotehnike, a Sveučilišni studiji medicine, farmacije, sestrinstva, dentalne medicine, strojarstva, elektrotehnike, građevinarstva, informatike, računarstva, matematike, pedagogije, psihologije, rehabilitacije, logopedije, socijalne pedagogije, germanistike, anglistike, šumarstva, drvne tehnologije, fizike, kemije, arhitekture, geodezije i geoinformatike.

Kriteriji su i da studenti prve godine studija koji se prijavljuju po osnovi darovitosti imaju najmanju prosječnu ocjenu 3.i 4.razreda srednje škole 4,90 a studenti viših godina studija najmanju prosječnu ocjene prethodne godine studija 4,00, a za studente koji se prijavljuju po osnovi deficitarnosti da im prosječni mjesečni prihod po članu domaćinstva u prethodna tri mjeseca nije veći od neoporezivog dijela mjesečne plaće prema propisima RH uvećan za 30%.

Kriteriji za dodjelu stipendija po osnovi deficitarnosti opći uspjeh, deficitarnost zanimanja, materijalni status i sudjelovanje roditelja/staratelja u Domovinskom ratu.

Kriteriji za dodjelu stipendija po osnovi darovitosti su opći uspjeh, završavanje srednjoškolskog obrazovanja u vremenu kraćem od propisanog, prosjek ocjena među 10% najboljih studenata, natjecanja, nagrade, priznanja i materijalni status.

Korištenje stipendije odobrava se korisnicima za vrijeme trajanja studija odnosno do završetka zadnje studijske akademske godine. Korištenje odobrene stipendije nastupa po potpisivanju ugovora o stipendiranju, a isplaćuje se za 11 mjeseci (siječanj-srpanj, rujan- prosinac), u iznosu od 800,00 kuna mjesečno.

Prijave(zamolbe) i izjave o broju članova zajedničkog domaćinstva podnose se popunjavanjem obrazaca koji se mogu dobiti u Upravnom odjelu za obrazovanje šport i kulturu, Brodsko-posavske županije, Slavonski Brod, Petra Krešimira IV br. 1. soba 108., prvi kat, ili na web stranici Županije (www.bpz.hr).Popunjene prijave, izjave i dokumentacija predaju se u Pisarnicu na urudžbeni zapisnik osobno ili putem pošte s naznakom; Natječaj za stipendije-deficitarna zanimanja ili Natječaj za stipendije- daroviti studenti na adresu: Brodsko-posavska županija, Slavonski Brod, Petra Krešimira IV br.1 Upravni odjel za obrazovanje , šport i kulturu Komisija za stipendiranje studenata.

Cijeli tekst natječaj, kao i obrazac možete pronaći na linku OVDJE.

Zadnje vijesti

Odbojkaškom utakmicom između učenika OŠ Hugo Badalić Jelas i PU Brodsko-posavske obilježen Dan ružičastih majica

Nogometaši Željezničara i Slavonca iz Bukovlja odigrali 1:1

Održan okrugli stol na temu zapošljavanja "Kako biti zaposlen danas i u budućnosti?"

VIJESTI

Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Odbojkaškom utakmicom između učenika OŠ Hugo Badalić Jelas i PU Brodsko-posavske obilježen Dan ružičastih majica

FOTO GALERIJA

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole