Brodsko-posavska županija 19. dan bez novooboljelih od koronavirusa

Epidemiološka situacija u Brodsko-posavskoj županiji i dalje je povoljna.

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.05.2020
Brodsko-posavska županija 19. dan bez novooboljelih od koronavirusa


  Već devetnaesti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi 20. Do sada je na području županije ozdravilo 8 osoba, uz 1 preminulu osobu. U karanteni se trenutno nalazi 21 osoba od čega najviše iz BIH (11), zatim iz Njemačke (3), Slovačke (2), Švedske (2) te po 1 osoba iz Finske, Srbije i SAD-a.

Djelovanje svih žurnih službi i institucija u sastavu Stožera CZ Brodsko-posavske županije odvija se sukladno trenutnim potrebama, epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama. Prethodnih dana isporučene su značajne količine zaštitne opreme socijalnim ustanovama i drugim pružateljima usluga u sustavu socijalne skrbi. Jučer je i na području Brodsko-posavske županije započela 2. faza popuštanja mjera te su javni i privatni zdravstveni sustav počeli s radom u punom opsegu, a s radom su započeli i poslovni subjekti koji obavljaju uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima.

Zadnje vijesti

Kako su se do sada škole snašle u covid situaciji?

Suvremena plesna predstava "Prostor ni ja" u Galeriji Ružić

Nevjerojatna polusezona nogometaša Omladinca iz Gornje Vrbe!

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta „Kuće sretnih ciglica“

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu