Brodsko Društvo agronoma održalo predavanja iz područja ekološke poljoprivrede i zaštite okoliša

Dana 09.06.2021. godine održano je predavanje iz područja ekološke poljoprivrede i zaštite okoliša u sklopu projekta „Edukacijom do zelenog okoliša“ (EZO).

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.06.2021
Brodsko Društvo agronoma održalo predavanja iz područja ekološke poljoprivrede i zaštite okoliša


 Nositelj projekta je Društvo agronoma Slavonski Brod, dok je kao koordinator za provedbu zadužen Robert Benković, mag.ing.agr. kao predsjednik društva. Održano predavanje predstavlja jednu od aktivnosti u sklopu financiranja udruga koje promiču poljoprivredu i vrijednosti ruralnog prostora Republike Hrvatske za 2020. godinu od strane Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Glavni ciljevi projekta „EZO“ su unaprjeđivanje znanje i širenje svijesti sadašnjih i budućih poljoprivrednih proizvođača i šire javnosti o važnosti ekološke poljoprivredne proizvodnje, zaštite okoliša, te zaštiti urbanih i ruralnih područja. Sukladno tome, predavanja su održali stručnjaci na polju ekološke ratarske proizvodnje, agroekologije i ruralnog agroturizma, dr. sc. Mirjana Martić i  prof. dr. sc. Mihaela Blažinkov. Predavanju su prisustvovali učenici srednje poljoprivredne škole „Matija Antun Reljković“ iz Slavonskog Broda, studenti Biotehničkog odjela smjera Hortikultura i specijalističkog studija Ekološka poljoprivreda i ruralni razvoj Sveučilišta u Slavonskom Brodu te vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa područja Brodsko posavske županije. 

Predavanja na temu „Heljda – zaboravljena vrsta“ te „Važnost ekološke poljoprivrede za ruralni razvoj i zaštitu okoliša“ pokazala su se kao vrlo interesantna za sve prisutne. Ovakvim i sličnim predavanjima plan je informirati sadašnje i buduće poljoprivrednike o prihvatljivim načinima upravljanja prirodnim resursima, okolišem i proizvodnjom ekološki prihvatljive hrane. Ovim putem se predsjednik društva zahvaljuje gostujućim predavačima, sudionicima i svim članovima Društva agronoma Slavonski Brod na njihovom angažmanu oko uspješne provedbe projekta.

Zadnje vijesti

49 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Brodska bolnica domaćin Hrvatskog tečaja medicinskog odgovora na veliku nesreću

Mjesec je borbe protiv raka dojke i podsjetnik da se ne odgađaju preventivni pregledi

FOTO GALERIJA

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice

Proslavljena 50. obljetnica posvete župne crkve Krista Kralja u Slavonskom Brodu

13. Pečenkijada na Poloju okupila 65 ekipa