Brodsko -posavski OPG-ovci na 85. sajmu Zeleni tjedan u Berlinu

Među 1600 izlagača iz 70 zemalja, na najvećem svjetskom sajmu poljoprivrede u Berlinu, i OPG-ovci s područja Brodsko posavske županije! Dnevnik SBTV-a donosi dojmove najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika Zvonimira Kalića.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.02.2020
 Na nedavno održanom 85. 'Zelenom tjednu' u Berlinu, najvećem međunarodnom sajmu poljoprivrede, hortikulture i prehrambene industrije koji okuplja proizvođače, stručnjake i posjetitelje iz svih krajeva svijeta, među 1600 izlagača iz 60 zemalja, predstavili su se i poljoprivredni proizvođači s područja Brodsko posavske županije. Upravo je Hrvatska bila zemlja partner ovogodišnjeg berlinskog sajma, a dojmove s nastupa naših proizvođača podijelio je s nama Zvonimir Kalić, prošle godine proglašen najboljim hrvatskim mladim poljoprivrednikom.

Na najvećem svjetskom sajmu poljoprivrede i prehrane "Grune Woche" u Berlinu, Zvonimir Kalić iz Vrpolja izlaže već 4. godinu za redom. Njegove zdrave proizvode od industrijske konoplje upoznali su ljudi sa svih kontinenata. U Kalićevoj paleti 30-ak je  proizvoda koje je predstavio na sajmu u Berlinu. No, osim što je sve te proizvode izlagao na štandu hrvatskog paviljona, zajedno s još 50 proizvođača iz naše Domovine, Zvonimir je u Berlinu nastupio i s još jednim svojim talentom – i to pjevačkim, pa je svim gostima i zapjevao!

Naime, Zvonimir se već dugo bavi glazbom, pjeva i u crkvenom zboru, iza sebe ima i jedan album s duhovnim pjesmama i nastupa na brojnim festivalima duhovne glazbe. Berlin mu je, kaže, već poznata destinacija.

Na Zelenom tjednu u Berlinu, uz OPG Zvonimira Kalića iz Vrpolja, predstavili su se iz naše županije i OPG Vučković iz Oriovca, s vrhunskim slavonskim vinima, te OPG Šarčević iz Sikirevaca s domaćim sortama lješnjaka. Ali i još 50 drugih iz cijele Hrvatske. Svima njima nastup na berlinskom sajmu omogućili su Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo poljoprivrede.

I to zasigurno neće biti posljednji put. Zvonimir svoje porizvode od industrijske konoplje nudi tržištu cijele Europe, već slijedećeg tjedna putuje u Lukesmburg, pa ne sumnjamo u uspjeh ovog mladog Slavonca, koji je prošle godine od Europskog parlamenta proglašen najboljim hrvatskim mladim poljoprivrednikom. 

Zadnje vijesti

"Zlatni cekin" dobio vrijedna sredstva za adaptaciju radnih prostora

Nogometaši novogradiške Sloge ostali su trećeligaši

Požar u stanu na Jelasu, gorjelo i na otvorenom prostoru u Zadubravlju

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja