Brodsko -posavski OPG-ovci na 85. sajmu Zeleni tjedan u Berlinu

Među 1600 izlagača iz 70 zemalja, na najvećem svjetskom sajmu poljoprivrede u Berlinu, i OPG-ovci s područja Brodsko posavske županije! Dnevnik SBTV-a donosi dojmove najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika Zvonimira Kalića.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.02.2020
 Na nedavno održanom 85. 'Zelenom tjednu' u Berlinu, najvećem međunarodnom sajmu poljoprivrede, hortikulture i prehrambene industrije koji okuplja proizvođače, stručnjake i posjetitelje iz svih krajeva svijeta, među 1600 izlagača iz 60 zemalja, predstavili su se i poljoprivredni proizvođači s područja Brodsko posavske županije. Upravo je Hrvatska bila zemlja partner ovogodišnjeg berlinskog sajma, a dojmove s nastupa naših proizvođača podijelio je s nama Zvonimir Kalić, prošle godine proglašen najboljim hrvatskim mladim poljoprivrednikom.

Na najvećem svjetskom sajmu poljoprivrede i prehrane "Grune Woche" u Berlinu, Zvonimir Kalić iz Vrpolja izlaže već 4. godinu za redom. Njegove zdrave proizvode od industrijske konoplje upoznali su ljudi sa svih kontinenata. U Kalićevoj paleti 30-ak je  proizvoda koje je predstavio na sajmu u Berlinu. No, osim što je sve te proizvode izlagao na štandu hrvatskog paviljona, zajedno s još 50 proizvođača iz naše Domovine, Zvonimir je u Berlinu nastupio i s još jednim svojim talentom – i to pjevačkim, pa je svim gostima i zapjevao!

Naime, Zvonimir se već dugo bavi glazbom, pjeva i u crkvenom zboru, iza sebe ima i jedan album s duhovnim pjesmama i nastupa na brojnim festivalima duhovne glazbe. Berlin mu je, kaže, već poznata destinacija.

Na Zelenom tjednu u Berlinu, uz OPG Zvonimira Kalića iz Vrpolja, predstavili su se iz naše županije i OPG Vučković iz Oriovca, s vrhunskim slavonskim vinima, te OPG Šarčević iz Sikirevaca s domaćim sortama lješnjaka. Ali i još 50 drugih iz cijele Hrvatske. Svima njima nastup na berlinskom sajmu omogućili su Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo poljoprivrede.

I to zasigurno neće biti posljednji put. Zvonimir svoje porizvode od industrijske konoplje nudi tržištu cijele Europe, već slijedećeg tjedna putuje u Lukesmburg, pa ne sumnjamo u uspjeh ovog mladog Slavonca, koji je prošle godine od Europskog parlamenta proglašen najboljim hrvatskim mladim poljoprivrednikom. 

Zadnje vijesti

U Hrvatskoj 49 novooboljelih, ukupno 635, preminuo 4, a ozdravilo 45 osoba

Građani Slavonskog Broda i okolnih općina bez pitke vode

Prestanak obvezne vožnje s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima od 31. ožujka 2020.

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji