Brodski volonteri pomažu u Petrinji i Glini

U Petrinju su otišli 31. prosinca prošle godine, a vratili se u subotu, 2. siječnja. Prvi tim iz Crvenog križa Slavonski Brod pomagalo je dva dana i noći stanovnicima stradalima u potresu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.01.2021


 Prvi dojmovi: sve što su vidjeli neće nikada zaboraviti.  Brodski interventni tim imao je nekoliko zadataka, jedan dio ekipe radio je na prijemu i razvrstavanju robe u skladištu. A drugi dio tima išao je doslovno od kuće do kuće i ljudima dijelio sve što im je potrebno, od hrane, tople odjeće i obuće.

Željko Norac se u razgovoru s mještanima i sam uvjerio u strahotu svega što su stanovnici tamo doživjeli za vrijeme samog potresa. Osobno su svjedočili i dramatičnim trenucima kada se bagerom skupljaju ostaci domova nesretnih mještana.

Umjesto na organiziranom dočeku bračni par Kučera odlučio ga je provesti u Petrinji. U improviziranom krovu nad glavom, u skladištu i Brođani su dočekali ponoć i ulazak u Novu godinu.

Uz svu tragediju uvjerili su se i u pojam solidarnosti. Razrušenim selima pomažu timovi iz cijele Hrvatske no i iz susjednih zemalja. Ono što će i dalje trebati stanovnicima Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta je pomoć – u doslovno svemu.

Solidarnost i nesebičnost ovih dana vlada Hrvatskom: Poruka brodskih volontera – žrtve potresa trebat će pomoć još mjesecima, možda i godinama. 

Zadnje vijesti

49 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Brodska bolnica domaćin Hrvatskog tečaja medicinskog odgovora na veliku nesreću

Mjesec je borbe protiv raka dojke i podsjetnik da se ne odgađaju preventivni pregledi

FOTO GALERIJA

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice

Proslavljena 50. obljetnica posvete župne crkve Krista Kralja u Slavonskom Brodu

13. Pečenkijada na Poloju okupila 65 ekipa