Brodski stolnotenisači startali sa HEP superligom

Najbolji stolni tenis u Hrvatskoj se vratio u Slavonski Brod!

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.03.2021
Brodski stolnotenisači startali sa HEP superligom


 Ovoga vikenda brodski stolnotenisači su ugostili državnog prvaka iz Varaždina, stolnoteniski klub "Starr" te stolnoteniski klub "Dugo Selo". 

Naime, bilo je to zaostalo kolo iz prošle polusezone HEP Superlige najjačeg ranga stolnog tenisa. U subotu 6.3. brodski stolnotenisači su poraženi od već spomenutog državnog prvaka Starr-a. Uz ne baš prevelike šanse za naše stolnotenisače, varaždinci su pobjedili s glatkih 3:0. U prvom meču za ekipu Slavonskog Broda nastupio je zagrepčanin Stanislav Lošić protiv varaždinca Šanteka Leona. Lošić uz određene oscilacije u igri nije se najbolje snašao, te nije imao velike šanse za pobjedu. Lošić nije dobro ušao od početka u meč ali na kraju ipak gubi prvi set rezultstom 11:9. U ostala dva seta Šantek pobjeđuje 11:6. U određenim trenucima Lošić je zaprijetio mladom varaždincu ali sigurnom igrom u ključnim trenutku Šantek dobiva te tako osigurava prvi bod za goste i varaždinci vode 1:0. Najbolji "reket" varaždinaca Ronald Ređep bivši hrvatski olimpijac bez prevelike muke, sigurnom i pametnom igrom dobiva našeg mladog i perspektivnog igrača Karla Franjčeca inače rođenog u Zaboku. Iako je Franjčec u drugom setu vodio 8:4 ipak iskusni Ređep okreće meč i dobiva 11:9. Rezultat je na kraju bio 3:0 (11:3, 11:9, 11:8). Zadnji bod za Varaždin donosi zadranin Danijel Mijatović protiv Juraja Lovrića (Stk Slavonski Brod), koji od ove sezone igra u dresu Varaždina. Naš brođanin Lovrić sa sporom ne agresivnom igrom nije previše imao šanse za pobjediti meč, te tako gubi glatkih 3:0 (11:3, 11:2, 11:5).

Slavonski Brod - Starr 0:3!

Drugi dan ovog vikenda 7.3. nedjelja, brođani su ugostili Dugo Selo. Slična priča je bila i danas. Ovoga puta prvi meč za Slavonski Brod je startao Karlo Franjčec, odluka trenera Klaića da pokuša Franjčeca stavit na prvi reket i dati priliku mladom zabočaninu da proba iznenaditi. Tako je Karlo prvi meč igrao sa Zlatkov Lukom (Stk Dugo Selo). Iako je prvi set Karlo izgubio 11:8, Karlo nije izgubio "glavu" ostao je smiren i staložen te sa svojom taktikom probao meč okrenuti na svoju korist. Tako je u drugom setu bilo jako neizvjesno, set gdje je Franjčec gubio 10:8 ali ni to ga nije sputavalo, nije se predavao i uspio je stići na 10:10. Set sa puno preokreta, set lopti sa jedne i druge strane je ipak otišao u korist Dugog Sela. Zlatkov Luka pobjeđuje drugi set 17:15. Bio je to ključni trenutak koji je ispustio Franjčec te zadnji set nije imao velike šanse i na kraju je izgubio sa glatkih 11:5. Meč završava rezultatom 3:0 za Zlatkov Luku (Stk Dugo Selo). Drugi meč za brođane nastupa Stanislav Lošić protiv ponajboljeg igrača cijele lige Martinek Luke. Martinek koji je bio član kadetske i juniorske reprezentacije, vrlo kvalitetan igrač. Vjerovatno i najjači igrač kojeg je ikad imalo Dugo Selo. Lošić nije imao gotovo nikakve šanse za pobjedu gdje je bila vidljiva razlika u kvaliteti te tako Lošić gubi glatko 3:0. Martinek Luka dovodi u vodstvo svoju ekipu sa 2:0. Točku na "i" stavlja brat Martinek Mislav protov našeg Stanišić Tomija. Iako je Stanišić pokazao dobru igru to nije bilo dovoljno da ostvari prvu pobjedu u Superligi. Tako Dugo Selo na kraju slavi sa visokim rezulatom 3:0.

Slavonski Brod -  Dugo Selo 0:3!  

 

Zadnje vijesti

Copernicus: Pomoć alergičarima kako počinje sezona peludi

"Ograničite slavlja svete Krizme i Prve pričesti na najužu obitelj i kumove!"

21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Slavonski salaši, rančevi i imanja za savršeno proljetno putovanje

Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

Nadograđuje se "Zlatni cekin" jedina ustanova za rehabilitaciju djece s teškoćama u regiji

Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Užasne scene kod Okučana: "Dio ljudi je ispao iz kamiona, ostale su prignječile teške role papira"