Brodski ronioci 'otkrili' Maltu, ronjenje u sredozemnom moru ih zadivilo

Mala ekspedicija od četiri ronilačka kluba KPA Marsonia Slavonski Brod, KPA Vodomar iz Duge Rese,RK Rostrum iz Splita i Dno Dna iz Beograda gdje je 14 ronioca posjetilo Maltu na Uskrsne blagdane.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.04.2018
Brodski ronioci 'otkrili' Maltu, ronjenje u sredozemnom moru ih zadivilo


 "U sklopu otkrivanja ronilačkih destinacija koje kao klub još nismo posjetili, otisnuli smo se u zemlju Vitezova Maltu-otok Gozo.  Sjedište nam je bilo na otoku Gozo u mjestu Marsalforn, gdje smo organizaciju ronjenja prepustili Ronilačkom centru „Antalantis“. Uz odličnu organizaciju, smještaj kao i logistički u svakom pogledu sa odličnim osobljem, voditeljima ronjenja te vlasnike centra, prošli smo najbolje lokacije podmorja otoka Goze i Malte. Ronjenje u sredozemnom moru otoka Gozo nije nas razočaralo nego nas je zadivilo svojom posebnosti i obalom koja je sačinjena od nebrojenih spilja, usjeka i dr.", kažu  u KPA Marsonia.

Također u sedmodnevnom boravku obišli su nekoliko prapovijesnih arheoloških i prirodoslovnih muzeja, arheoloških nalazišta, hramova, tvrđava, palača, crkvi i možemo kazati katedrala (oko 360 crkava na Malti i otoku Gozo) prirodnih fenomena-obiteljskih solana. Posjetili glavni grad Vallettu, te Popajevo selo, poznato i kao Sweethaven, zabavni park na Malti uređen po legendarnom crtanom filmu Mornaru Popaju. Ovo selo nije prvobitno namijenjeno da služi današnjoj svrsi, već je napravljeno za potrebe snimanja filma Popeye (1980).

Ujedno kao ronilačka grupa posjetili su tvornicu ronilačke opreme „Bare“ gdje se proizvode jedna od najboljih suhih odjela i druga ronilačka oprema, gdje su prisustvovali raznim načinima proizvodnje i testiranja opreme.

"Svakako preporučamo da posjetite Maltu-otok Gozo", kažu brodski ronioci.

Kako je bilo na Malti možete pogledati u Facebook fotogalriji ispod.

Zadnje vijesti

Šuma u slikama, riječima i mirisima proljeća

Raspored odvoza krupnog otpada u 2019. godini u akciji "Volim svoj grad"

Obilježava se Nacionalni dan invalida rada

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Ljeto je pred vratima, vaga pod krevetom – upište Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Svečano otkrivene brončane ploče s imenima Maria Mandžukića, Ivice Olića i Ivana Rakitića

Petnaest odličja za Brođane

Zagrebačka Uspinjača osvojila Kup Hrvatske u odličnom finalu

Harmonikaši iz Livna pobjednici 9. Međunarodnog festivala harmonike Bela pl. Panthy

Ponovno buknuo požar na pilani u Trnjanima