Brodski policajci priveli osam alkoholiziranih muškaraca, najveća kazna 20.000 kuna vozaču (52)

Policijska uprava brodsko posavska izvijestila je o nekoliko prometnih nesreća kojima je kumovao alkohol, odnosno vožnja u pijanom stanju. Izrečena je pri tome i najveća novčana kazna i to 52-godišnjem vozaču, u iznosu od 20 tisuća kuna i zabrana vožnje u trajanju 9 mjeseci...

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.09.2019
Brodski policajci priveli osam alkoholiziranih muškaraca, najveća kazna 20.000 kuna vozaču (52)
 SKRIVIO PROMETNU NESREĆU S 1.72 PROMILA

U četvrtak, 5. rujna u 10 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici J. Dobrile dogodila se prometna nesreća u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, a koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač. Policijski službenici su utvrdili da se 56-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, kojemu je alkotestom u organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1.72 promila, uključivao u promet, ne vodeći računa o položaju parkiranog osobnog automobila u koji je udario. Policijski službenici su alkoholiziranog vozača odmah isključili iz prometa i zadržali u policiji do otriježnjenja, te protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. 

RECIDIVISTA U PROMETU KAŽNJEN S 20 TISUĆA KUNA I 9 MJESECI ZABRANE 
 
U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 5. rujna, u 20.30 sati u Gornjoj Vrbi, nije bilo ozlijeđenih osoba, a alkoholizirani vozač odmah je isključen iz prometa. Policijski službenici su utvrdili da 26-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom, nije držao potreban razmak kada se kreće iza drugog automobila (Golf) u koji je udario, a kojim je upravljao 52-godišnjak. Policijski službenici su 26-godišnjaku izdali obavijest o počinjenom prekršaju s rokom plaćanja novčane kazne.
 
Nadalje su utvrdili, da je 52-godišnji vozač Golfa pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu, policajci su alkotestom očitali koncentraciju alkohola od 2.28 promila, te su također utvrdili da se radi o ponavljaču prometnih prekršaja, koji upravlja vozilom unatoč prethodno izrečenoj zabrani upravljanja. Alkoholizirani 52-godišnjak je odmah isključen iz prometa i zadržan u policiji do otriježnjenja. Danas su ga policijski službenici uz optužni prijedlog doveli u Općinski sud u Slavonskom Brodu, kojom prilikom mu je izrečena novčana kazna od 20 tisuća kuna i devet (9) mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. 
 
ISKLJUČEN IZ PROMETA I ZADRŽAN U POLICIJI NA OTRIJEŽNJENJU
 
Noćas (6. rujna), u 0.20 sati, u Okučanima, policijski službenici su nadzirući promet zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 48-godišnjak. Pritom su alkotestom u vozačevu organizmu očitali koncentraciju alkohola od 1.13 promila, te su utvrdili da upravlja vozilom iako mu je prethodno izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozač je isključen iz prometa i zadržan u policiji na otriježnjenju, te su ga policijski službenici jutros u 9.35 sati, uz optužni prijedlog zbog grubog kršenja prometnih propisa, doveli u Općinski sud, Stalnu službu u Novoj Gradiški – Prekršajni odjel, kojom prilikom je zakazan daljnji postupak (rasprava) za dan 13. rujna. 
 
PREKRŠAJNO PRIJAVLJENI ZBOG PIJANČEVANJA NA JAVNOM MJESTU
 
Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, nadzirući uže i šire područje Slavonskog Broda, sinoć, 5. rujna u 21.45 sati, u Slavonskom Brodu, Trg hrvatskog proljeća (u blizini pošte), uhvatili su četvoricu muškaraca u pijančevanju na javnom mjestu. Utvrdili su da se radi o četvorici muškaraca u dobi od 34, 37, 41 i 62, koji su konzumirali razna alkoholna pića, protiv kojih su podnijeli prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok su 37-godišnjaku, također uručili obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Srušena u bombardiranju oštećena zgrada Prve hrvatske štedionice

Pismo nadbiskupa Hranića o slavlju Velikoga tjedna i vazmenog trodnevlja

Virtualna akcija #GrančicaMira Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji