Brodski glumci u predstavi "Kako je potjeh tražio istinu"

Brodski akademski glumci Matej Safundžić, Luka Stilinović i Andrija Krištof – prvi puta zajedno na kazališnim daskama

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.04.2021


 Tri slavonskobrodska akademska glumca – Matej Safundžić, Luka Stilinović i Andrija Krištof prvi puta zajedno na kazališnim daskama. Naime, trojica Brođana koji su karijeru počeli kao srednjoškolci sada prvi puta kao akademski glumci stali su na kazališne daske. U adaptaciji djela Ivane Brlić Mažuranić "Kako je Potjeh tražio istinu". Svevremensku priču naše Ivane Brlić Mažuranić vješto su na kazališnim daskama prikazali Matej, Luka i Andrija.

Riječ je zapravo o adaptaciji završne predstave koju su Matej i Luka 2014. godine odigrali kao tadašnji studenti glume u Osijeku te su je iste godine odigrali i na Festivalu amaterskih kazališta. Sada, uz trećeg akademskog glumca, također Brođanina Andriju Krištofa, stiže osvježena i inovativna Ivanina priča. 

Matej, Luka i Andrija kao i još niz akademskih brodskih glumaca,  prve glumačke korake napravili su u Satiričkom kazalištu mladih Slavonski Brod. Poslije toga, glumu su odabrali za svoje životno zanimanje. Predstavu "Kako je Potjeh tražio istinu" odigrali su u produkciji Kazališne družine IBM Matej kao stalni član ansambla, a Andrija i Luka kao vanjski suradnici. Upravo tom su pričom zatvorili i ovogodišnju manifestaciju "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić" koja je prošli tjedan još jednom iznova podsjetila koliku nam je literarnu baštinu u naslijeđe ostavila naša sugrađanka. 

Zadnje vijesti

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Otvorena izložba povodom 50 godina od prvog održanog kongresa Roma u Londonu

Odjel pedijatrije dobio još jednu vrijednu donaciju

FOTO GALERIJA

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“

Marsonija predstavila dresove za novu sezonu

Župan Danijel Marušić i predsjednik skupštine Pero Ćosić na svečanom otvaranju Pelješkog mosta