Brodski filatelisti slave 100 godina postojanja

Brodski filatelisti proslavili stogodišnjicu. Povodom proslave izdan almanah - 100 godina organizirane filatelije u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.10.2019
 Da umjetninama nije mjesto samo u muzejima i galerijama, dobro znaju filatelisti. Tako je Hrvatsko filatelističko društvo Slavonski Brod proslavilo 100 godina svog postojanja i strpljivog rada na prikupljanju povijesno vrijednih poštanskih markica, novčića, razglednica, znački, medalja i pisama. Povodom ove obljetnice brodsko društvo filatelista izdalo je i almanah u kojem su opisali njihovo djelovanje ali i povijest Slavonskog Broda.

Da bi skupljali poštanske marke ili malene šarene papiriće, kako ih nazivaju filatelisti, potrebna je posebna ljubav i strast. Brodski filatelisti ove godine imaju povod za veliko zadovoljstvo, naime slave 100 godina svog rada i djelovanja.

Kako se njihov stogodišnji rad ne bi zaboravio te ostane novim, mlađim generacijama, svoje djelovanje kroz povijest opisali su u novoobjavljenom almanahu pod nazivom "100 godina organizirane filatelije u Slavonskom Brodu".

Sadržaj almanaha je izrazito bogat. Obuhvaćena je povijest Slavonskog Broda, njegove pošte te filatelističkog društva ali i veliki broj ljudi koji su svojim životom i radom dali ogroman doprinos kako našem zavičaju tako i filateliji.

Iako društvo postoji već 100 godina te broji tridesetak članova, bez pomoći Grada i Županije ovaj  almanah ne bi ugledao svjetlo dana.

Hrvatsko filatelističko društvo prošlo je i neka teška, turbulentna vremena koja su također opisali u svojoj knjizi.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Krvavi Uskrs na Plitvicama u kojem su pale prve žrtve u Domovinskom ratu

Policija pronašla trojicu 18-godišnjaka koji su pretukli 29-godišnjaka i ukrali mu bicikl

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji