Brodski cestari lani izgradili samo 600 metara ceste Bučje-Lovčić-ove godine ne planiraju nastavak gradnje

Tijekom prethodnih godina u nekoliko navrata pisalo se o modernizaciji ceste Bučje-Lovčić preko Dilj gore kojom bi se na još jednom mjestu povezale dvije županije – Požeško-slavonska i Brodsko-posavska.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.01.2022
Brodski cestari lani izgradili samo 600 metara ceste Bučje-Lovčić-ove godine ne planiraju nastavak gradnje


 Autor: Jelenko Topić

Početkom 2021. godine preostalo je za asfaltiranje nešto više od 1800 metara, a Županijska uprava za ceste Brodsko-posavske županije je od toga financirala modernizaciju kolnika u dužini od 600 metara za što je ukupno utrošeno oko 1,2 milijuna kuna.

-Makadamske ceste je ostalo u dužini od 1239 metara, te nam trenutno nije poznato koji točan iznos treba uložiti u izgradnju predmetne ceste. Projekt za predmetnu dionicu je izrađen i za isti je ishođena građevinska dozvola, no međutim tijekom izvođenja radova uočene su pogreške u projektu, a koje se tiču tehnologije izrade, te je projekt trenutno na ispravku-doradi kod projektanta, a za nastalu grešku nije odgovorna Županijska uprava za ceste, te neće zbog navedenog biti dodatnih troškova. Želimo napomenuti da priroda pogreške nije takva da bi utjecala na promjenu građevinske dozvole, stoga neće biti potrebe za izdavanjem nove građevinske dozvole – poručili su nam iz ŽUC-a Slavonski Brod.

Dodaju da ne mogu procijeniti koliko će koštati završetak izgradnje ostatka predmetne ceste, kada budu napravljene ranije spomenute izmjene, mora se imati u vidu očita inflacija s kojom se susreće cijeli svijet, pa tako i Hrvatska, te bi bilo kakva nagađanja ili procjene (o iznosu nekih budućih radova ) bile nepouzdane.

-Ta cesta nije predviđena u Planu građenja za 2022. godinu, te ćemo je imati u vidu za neke buduće planove. Prilikom izrada Planova građenja vodi se računa o razinama prednosti u građenju cesta, a prednost se daje cestama na temelju njezinog značaja, namjene, prometne funkcije odnosno obujma, te vrste i strukture prometa. Predmetna cesta, kao makadamska, održava se dva puta godišnje kroz program Redovitog održavanja i zaštite županijskih i lokalnih cesta Brodsko-posavske županije – ističe nam Ana Tomac Hradovi, mag. iur., stručni referent za pravne, kadrovske i opće poslove Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije.

foto: arhiva BrodPortal

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara