Brodska udruga Connect IT pokrenula online tržnicu - Svježe.hr

Udruga ConnectIT iz Slavonskog Broda odlučila je priskočiti u pomoć svim lokalnim OPGovima i njihovim kupcima kroz aplikaciju www.svjeze.hr.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.04.2020
Brodska udruga Connect IT pokrenula online tržnicu - Svježe.hr


 U suradnji s tvrtkom Helioz Technologies, razvili su besplatnu internetsku platformu na kojoj će svi domaći proizvođači moći ponuditi svoje proizvode. Kupci mogu lako pretražiti dostupne proizvođače prema kriterijima kao što su kategorija proizvoda, mogućnost dostave, mjesto, grad/općina. Klikom na naziv OPG-a ili proizvođača može se dobiti više informacija o ponudi te kontakt podaci, (broj telefona, Facebook profil) putem kojih kupci mogu kontaktirati OPG-ove i dogovoriti narudžbu i način preuzimanja.

Članovi udruge vrlo su ponosni jer se cijela aplikacija razvila u svega nekoliko dana.

Vrijeme i okolnosti u kojima se nalazimo teško su pali, kako prozvođačima (koji imaju problem plasmana svojih proizvoda) tako i potrošačima (koji zbog ograničenog kretanja teže dolaze do željenih proizvoda). 

Virtualna stvarnost dobila je priliku postati "prava" stvarnost, pa su lokalni proizvođači hrane svoje proizvode počeli sve više nuditi putem internet oglasa, grupa i društvenih mreža. 

"Naša ideja je bila okupiti sve te ponude na jednome mjestu, kako bi ih kupci što lakše pronašli, kontaktirali proivođače i na kraju, kupili željene proizvode.", kažu u Udruzi ConnectIT.

Svi proizvođači domaćih proizvoda (OPG-i, male tvrtke i obrti, domaće radinosti...) mogu svoju ponude dodati u bazu, putem formulara na web-stranici, vrlo jednostavno i bez ikakve naknade. 

"Connect IT je, kao i inače, a posebno u ovim prilično teškim trenutcima, želio dati svoj doprinos lokalnoj zajednici, te je oglašavanje na Svježe.hr za proizvođače potpuno besplatno”, rekao je Hrvoje Ćosić, jedan od članova ConnectIT udruge.  

Trenutno u bazi aplikacije postoji oko 120 proizvođača te se nadaju kako će se glas o aplikaciji proširiti i da će se taj broj povećati.  

Član udruge i poznati brodski inovator Roko Lukenda se također nada da će se na ovaj način olakšati vrijednim domaćim proizvođačima i njihovim kupcima. “Prostor kreativnog stvaralaštva nužan je i u nepovoljnim vremenima koja imamo prilike vidjeti svaki dan ovog uzburkanog dijela godine.  

Sukladno nastalom situacijom izrađena je aplikacija „Svježe.hr“ koja će pomoći sektoru koji je sada najviše ugrožen u prvome valu ove krize. Bit takvih nepovoljnih situacija je da svi sektori lokalno-regionalnih područja, ali i onih većih pripomognu onom idućem koji će proći kroz takvu istu priču.  

Jedino tako možemo djelovati jače i kvalitetnije, kako na osobnu koristiti, korist zaposlenika organizacije tako i na sve one uključene u taj postupak pomoći u kriznom vremenu. Poučeni istim, ovim putem pružena je prilika putem aplikacije „Svježe.hr“ onima koji su sada na tom prvom udaru.  

Nadamo se kako će im “Svježe.hr“ ne samo olakšati ostvarivanje osnovnih nužnih potreba organizacije, nego da će korisnicima pomoći u napretku za periode u kojima nisu nužni samo padovi, nego zasigurno jesu rast i razvoj proizvoda/usluga kojih nude stvarajući i djelujući svojim rukama.” 

Podržimo domaće proizvođače, kupujmo lokalno!

Više na www.svjeze.hr.

Zadnje vijesti

U Požegi započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 29. naraštaja ročnika

24 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji

I dalje mali broj posvojenja u odnosu na broj djece bez odgovarajuće skrbi

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“

S radom počeo dislocirani centar "Kuće sretnih ciglica" u Novoj Gradiški