Brodska škola košarke postala KK Marsonia

Od sinoć sportska obitelj klubova u Slavonskom Brodu koji nose ime Marsonia dobila je još jednog člana. Naime, nakon: nogometnog, odbojkaškog, kajakaškog, atletskog sada u Slavonskom Brodu postoji i Košarkaški klub Marsonia.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 19.11.2020
Brodska škola košarke postala KK Marsonia


 Klub je nastao iz Brodske škole košarke koja je ranije nosila naziv Škola košarke Rehlicki. Klub od sinoć ima novu skupštinu, upravu, svoj statut i sve što treba imati kako bi normalno funkcionirao.

Na Skupštini Brodske škole košarke bilo je nazočno 9 od 11 članova tako da su se moglo donositi sve odluke. Podsjetimo da se nekadašnji uspješni prvoligaš koji je 15 sezona igrao A-1 Hrvatsku ligu pod imenima Svjetlost Brod, Đuro Đaković i na kraju Slavonski Brod ugasio u prosincu 2014. godine. Taj klub je igrao i prvu saveznu ligu bivše države pod imenom Oriolik te košarka u Slavonskom Brodu ima dugu tradiciju. Od 2015. godine osnovan je njegov nasljednik Slavonski Brod 1946. koji i danas postoji, ali samo na papiru. Svi igrači mlađih uzrasta iz toga kluba prešli su u Brodsku školu košarke koja je ove srijede promijenila ime u Marsonia. To je i najznačajnija vijest uz onu da je za predsjednika kluba izabran Mario Špehar.

Prije nekoliko godina, točnije 2016. Brodska škola košarke promijenila je svoj naziv s obzirom da je 2011. godine osnovana kao Škola košarke Rehlicki. Nju je vodio Igor Kovačević koji je danas trener svih uzrasta u Marsoniji, dok je za sve ljubitelje košarke najvažnije da Slavonski Brod ponovno ima seniorsku ekipu. Tako je danas u klubu 70 registriranih igrača u 5 kategorija, pa su tako tu oni do 13, 15, 17. i 19. godina kao i seniori. Svi oni natječu se u ligama Slavonije i Baranje.

Uz predsjednika Marija Špehara izabrana su još 4 člana Izvršnog odbora u kojem su: Mario Vrdoljak, Vlado Novaković, Mario Vištica i Igor Kovačević koji će obavljati funkciju tajnika, dok je za sada trener svih 5 kategorija u klubu. Želja svih koji su uključeni u ovaj projekt je da se za nekoliko godina Slavonski Brod vrati na košarkašku kartu Hrvatske.

Ujedno će predsjednik Špehar i tajnik Kovačević zastupati klub u Skupštini Županijskog saveza, dok je jednoglasno usvojen statut kao i program rada i financijski plan za 2021. godinu. Izabran je i Nadzorni odbor kojem je predsjednik Miroslav Wagner koji je tajnik u ŽKS-u.

Za počasnog člana kluba usvojen je prijedlog da to bude Igor Miličić, dok su ukupni prihodi kao i rashodi 375.400 kuna. Jedan od problema su termini za treninge u dvoranama, dok je na skupštini istaknuto kako KK Marsonia u budućnosti želi biti nasljednik lijepe povijesti SB košarke.

 

Zadnje vijesti

Studenti u završnim radovima analizirali turističke potencijale Slavonskog Broda

U pripremi vježbe spremnosti na izlijevanje naftnih derivata u Savu

Znate li Maju, ženu koju je pogodila duga?

FOTO GALERIJA

U Dječjem mimohodu 2.500 malih folkloraša

Prvog dana škole župan Marušić obišao prvašiće u Novoj Kapeli i Donjim Andrijevcima

Zatvoren 14. Festival amaterskih kazališta

Otvorena jedinstvena izložba o monumentalnom otkriću iz Hušnjakova, prapovijesnom lokalitetu neandertalaca

Snimljena milenijska fotografija povodom stote godišnjice metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu