Brodska škola košarke organizira Ljenti kamp od 8. do 26. srpnja

I ove godine po 6. put Brodska škola košarke na vanjskim terenima OŠ "Dragutin Tadijanović" na Hebrangu organizira Ljetni košarkaški kamp koji vodi trener mlađih uzrasta u KK Slavonski Brod 1946 – Igor Kovačević.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 12.07.2019
Brodska škola košarke organizira Ljenti kamp od 8. do 26. srpnja
 Nakon završetka škole i klupskih treninga, Ljetni košarkaški kamp svi mladi košarkaši iskoriste kao odličnu pripremu za početak nove sezone te kako bi i dalje ostali u trenažnom procesu. Kamp je s radom počeo ovoga ponedjeljka 8. srpnja i traje sve do petka 26. ovog mjeseca.  Ovog ljeta voditelj kampa Igor Kovačević bio je na nekoliko sličnih događaja koja se održavaju u Hrvatskoj. Tako je u Dubrovniku održan Međunarodni kamp Libertas kojeg vodi hrvatski NBA igrač Mario Hezonja, dok je Kovačević 2 tjedna bio u Biogradu na moru u kojem se održavao Ljenti kamp Hrvatskog košarkaškog saveza tako da će on svoja iskustva prenijeti svim polaznicima i u Slavonskom Brodu.

U Ljetnom kampu je 30 polaznika koji rade odvojeno u dvije grupe, pa su tako tu oni mlađi od 1. do 4. razreda osnovnih školi i oni malo stariji od 5. do 8. razreda, ali ima i onih koji su u srednjim školama. Uz Brođane tu je i Luka Petanović koji nastupa za Rudeš iz Zagreba kojem su roditelji rođeni u Slavonskom Brodu, dok je iz Mostara došao Vice Božić kojem je otac Ivica nekada nosio dres nekadašnjeg Svjetlost Broda, a koji je na praznike došao posjetiti rodbinu. 

Uz polaznike kampa tu su kadeti i juniori KK Slavonski Brod 1946, a to su: Arijan Kovačević, Ivan Lazić, Tomislav Barbarić i Filip Sivrić koji se nedavno vratio s okupljanja reprezentacije Hrvatske do 14 godina. Mladi Sivrić igrao je dvije utakmice protiv Crne Gore te se izborio za mjesto među 12 najboljih koji će nastupiti u Sloveniji na tzv. Europskom prvenstvu za ovaj uzrast. Prema običaju prvi tjedan polaznici Ljetnog kampa rade najviše tehniku vođenja lopte, dok su u drugom tjednu razna dodavanja, a posljednji treći tjedan rezerviran je za šutiranje. Naravno da pred kraj svakog dana igraju 5 na 5.

Za sada je najstariji polaznik Ljetnog kampa Tomislav Barbarić rođeni 2001. godine, dok je najmlađi Vito Losert 2010. godište. Prema tome Ljetni kamp održava se svaki rad dan od 17,30 kada je na programu mlađa skupina, dok su nešto stariji od 18,30. Posljednji dan u petak, 26. srpnja su natjecanja u šutiranju i košarkaškim vještinama te igri 5 na 5, dok će tu biti i posebni gosti petorka Brođani koji igraju na američkim koledžima (Antun Maričević, Gabrijel Divić, Tino Šebalj, Egon Ruhek i Leon Kalinić) koji će svim polaznicima uručiti medalje i nagrade.

Zadnje vijesti

Novooboljela osoba u Brodsko-posavskoj županiji, bliski kontakt već poznatog slučaja

Brođanima ne smetaju rigorozne mjere protiv epidemije

Epidemija stvorila probleme i hrvatskim uzgajivačima junetine

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji