Brodska podružnica hrvatskog Instituta za povijest nagradila mlade povjesničare

Šestu godinu za redom slavonskobrodska Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje Hrvatskog instituta za povijest, nagradila je ponajbolje mlade povjesničare.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.10.2018


 Među osam radova koliko je pristiglo na natječaj, Povjerenstvo je izabralo tri najbolja.  Prvu je nagradu dobila mlada Eldina Lovaš, za rad koji govori o demografskoj povijesti Osijeka u 19.stoljeću, drugu su nagradu podijelile Marija Rotim i Nikolina Vuković za rad koji istražuje razdoblje Domovinskog rata i izbjegličko naselje u Gašincima. Treću je nagradu dobio Ivan Milec (prošlogodišnji pobjednik) za rad o političkoj povijesti Slavonskog Broda, točnije brodskog kotara u razdoblju između Prvog i Drugog svjetskog rata.

Predstojnik Podružnice, Stanko Andrić, naglašava kako je želja svih na odsjeku da bude više prijavljenih radova, da se svake godine pojave i neka nova imena, no zbog propozicija natječaja moguće je i ponavljanje nagrada, kao što se događa proteklih godina.   Sigurno je, ističe Andrić, da nagrade uvijek odlaze u prave ruke i da ih uvijek dodjeljuju najkvalitetnijim radovima.

Zadnje vijesti

Bolnica uskoro dobiva integriranu operacijsku dvoranu vrijednu 6,8 milijuna kuna

U Brodu prvi javni autobus

Na Zapadnoj veznoj cesti poginuo 42-godišnji vozač motocikla

FOTO GALERIJA

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu

Zaljubljeni jedno u drugo i u Slavonski Brod, održali australsko vjenčanje kraj Save

Slavonski Brod ima prvake Hrvatske u košarci i malom nogometu

U tijeku radovi zamjene toplovoda u naseljma Slavonija I II