Brodska Marsa završila sezonu na 7. mjestu; uskoro dobivaju novu tribinu na stadionu

Iza nogometaša slavonskobrodske Marsonije još je jedna sezona u kojoj nije učinjen pomak u odnosu na sezonu prije. Ali jest u infrastrukturi jer, konačno je počela izgradnja istočne tribine Stadiona kraj Save. Njenim završetkom klub će dobiti licencu za Drugu ligu, a onda se može slagati i momčad za 1. mjesto. U ovogodišnjem prvenstvu bijelo – crni završili su na 7. mjestu s istim brojem bodova koliko je imala i šesta požeška Slavonija, dok je do četvrtog Belišća nedostajalo 5 bodova.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 17.06.2019
Brodska Marsa završila sezonu na 7. mjestu; uskoro dobivaju novu tribinu na stadionu


Trener Ostojić u Marsoniiju se vratio zimus. Imao je uspješno proljeće tijekom kojega su osvojena 23 boda. U prvom dijelu sezone Robert Špehar i nakon njega Domagoj Kosić osvojili su 19 bodova što je 4 manje u odnosu na Ostojića. Međutim, oni su imali: Gavrića, Bundavicu, Prodanovića, Mihaljevića, Erića, Kalanja, Đereka, Radelić – Žarkova i Golemovića, dakle 9 igrača koji su tijekom jeseni otišli iz kluba. Od zime Ostojić je dobio samo Josipa Leticu i Brunu Katanića.
 
U proljetnom nastavku Marsonia je s gostovanja donijela 6 bodova i to obje pobjede koje su izborene prvo u Koprivnici, a onda i u Vukovaru. Jedini tzv. kiksevi bile su dvije domaće utakmice protiv Bedema iz Ivankova i Mladosti iz Ždralova koje su završile bez pobjednika. Napad Bijelo – crnih postigao je u cijeloj sezoni 38 golova, dok su manje dali samo ekipe iz: Jurjevca, Vukovara, Nove Gradiške i Koprivnice. S druge strane obrana je primila 40 golova što je sedma u ligi. U ovogodišnjem prvenstvu nastupio je 31 igrač, dok najviše nastupa 27 ima Antonio Rosandić. Iza njega je Anto Gudelj s 25 i kapetan Marko Čanić s 24 nastupa. Prema učinku igrača prvo ime je Gudelj koji je s 11 golova prvi klupski strijelac, dok je imao i 6 asistencija. Iza njega je Hrvoje Mišić koji ima po 6 golova i isto toliko dodavanja. Premda Gudelj i Mišić imaju po 6 asistencija jednu više ima Matej Sivrić koji je uz to postigao i 3 gola.
 
U rubrici žutih kartona prednjači Dario Radić koji je imao 11 opomena, dok su po 9 žutih kartona dobili Balenović i Rosandić. Dok su igrači na odmoru od sezone na Stadionu uza Savu je vrlo živo budući da se izvode radovi na izgradnji istočne tribine.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Preokret Brođana i prva pobjeda u Superligi

Pucnjava u Slavonskom Brodu: Muškarac pucao u maloljetnika

PRIČA IZ MAROKA, 3. dio: Sahara - izazov koji morate doživjeti!

FOTO GALERIJA

PRIČA IZ MAROKA, 3. dio: Sahara - izazov koji morate doživjeti!

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...