Brodska Marsa završila sezonu na 7. mjestu; uskoro dobivaju novu tribinu na stadionu

Iza nogometaša slavonskobrodske Marsonije još je jedna sezona u kojoj nije učinjen pomak u odnosu na sezonu prije. Ali jest u infrastrukturi jer, konačno je počela izgradnja istočne tribine Stadiona kraj Save. Njenim završetkom klub će dobiti licencu za Drugu ligu, a onda se može slagati i momčad za 1. mjesto. U ovogodišnjem prvenstvu bijelo – crni završili su na 7. mjestu s istim brojem bodova koliko je imala i šesta požeška Slavonija, dok je do četvrtog Belišća nedostajalo 5 bodova.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 17.06.2019
Brodska Marsa završila sezonu na 7. mjestu; uskoro dobivaju novu tribinu na stadionu


Trener Ostojić u Marsoniiju se vratio zimus. Imao je uspješno proljeće tijekom kojega su osvojena 23 boda. U prvom dijelu sezone Robert Špehar i nakon njega Domagoj Kosić osvojili su 19 bodova što je 4 manje u odnosu na Ostojića. Međutim, oni su imali: Gavrića, Bundavicu, Prodanovića, Mihaljevića, Erića, Kalanja, Đereka, Radelić – Žarkova i Golemovića, dakle 9 igrača koji su tijekom jeseni otišli iz kluba. Od zime Ostojić je dobio samo Josipa Leticu i Brunu Katanića.
 
U proljetnom nastavku Marsonia je s gostovanja donijela 6 bodova i to obje pobjede koje su izborene prvo u Koprivnici, a onda i u Vukovaru. Jedini tzv. kiksevi bile su dvije domaće utakmice protiv Bedema iz Ivankova i Mladosti iz Ždralova koje su završile bez pobjednika. Napad Bijelo – crnih postigao je u cijeloj sezoni 38 golova, dok su manje dali samo ekipe iz: Jurjevca, Vukovara, Nove Gradiške i Koprivnice. S druge strane obrana je primila 40 golova što je sedma u ligi. U ovogodišnjem prvenstvu nastupio je 31 igrač, dok najviše nastupa 27 ima Antonio Rosandić. Iza njega je Anto Gudelj s 25 i kapetan Marko Čanić s 24 nastupa. Prema učinku igrača prvo ime je Gudelj koji je s 11 golova prvi klupski strijelac, dok je imao i 6 asistencija. Iza njega je Hrvoje Mišić koji ima po 6 golova i isto toliko dodavanja. Premda Gudelj i Mišić imaju po 6 asistencija jednu više ima Matej Sivrić koji je uz to postigao i 3 gola.
 
U rubrici žutih kartona prednjači Dario Radić koji je imao 11 opomena, dok su po 9 žutih kartona dobili Balenović i Rosandić. Dok su igrači na odmoru od sezone na Stadionu uza Savu je vrlo živo budući da se izvode radovi na izgradnji istočne tribine.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Policija moli građane da ne dolaze prije početka radnog vremena po dokumente

Još dva restorana dobila standard Okusi graničarskog Posavlja

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

NAJČITANIJE DANAS

„Moje ljeto – nešto drugačije“

U Slavonskom Brodu više od 50 građana pristupilo besplatnom dermatološkom pregledu

FOTO GALERIJA

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

Eva Plavšić i Filip Beketić - najljepši snaša i momak 53. Đakovačkih vezova

Fra Josip Ivkić, novozaređeni svećenik franjevac, proslavio svoju mladu misu

FOTOGALERIJA - UŠR Petnja organizirala 3. Malu školu ribolova za djecu

Od Brođana najbolji rezultat imala Marina Nenadović