Brodska Fišijada 2. srpnja na Poloju

Dobra, velika, vijest za fišmajstore u riboljupljce i gurmane

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 18.06.2021
Brodska Fišijada 2. srpnja na Poloju


 Iz Gradske Turističke zajednice Slavonskog Broda, zacijelo zahvaljujući dobroj, povoljnoj, epidemiološkoj situaciji u cjelini u Brodu, danas je stigla dobra, rekli bismo, na određeni način, radosna, vijest za brojne ljubitelje javnih okupljanja i druženja, ponajviše za fišmajstore, riboljupce i gurmane svih "vrsta".

Naime, Gradska Turistička zajednica Slavonskog Broda, uz poštivanje svih nužnih epidemioloških mjera, pod pokroviteljstvom Grada Slavonskog Broda, organizirat će tradicionalno Otvoreno prvenstvo Grada Slavonskog Broda u kuhanju ribljeg fiša. -Prvenstvo u kuhanju fiša, jednom riječju Fišijada, ističu u gradskoj TZ, održat će se 2.srpnja(petak) 2021. Za promjenu u odnosu na mnoge dosad održane Fišijade na parkiralištu za nogometni stadion uz Savu i drugdje, ovogodišnja Fišijada bit će na prostoru slavonskobrodskog Sportsko-rekreacijskog centra Poloj. Početak u 16 sati.

Organizator Fišijade će za natjecatelje osigurati po 3 kg očišćene ribe, kruh, vodu i drva, stol i dvije klupe te zdjelice za fiš s priborom. Svaki natjecatelj fiš će pripremati po svom receptu pa stoga sam treba osigurati sve potrebne začine i dodatke te kotlić ne manji od 10 litara. 

Gradska Turistička zajednica poziva sve zainteresirane pojedince da sudjelovanje u natjecateljskom dijelu Fišijade prijave od ponedjeljka 21.-lipnja do zaključno 25.lipnja, svakog dana od 9 do 14 sati, u Turističkom uredu Gradske TZ, Trg pobjede 28/I. Uz prijavu treba dostaviti dokaz o izvršenoj uplati kotizacije u iznosu od 100 kuna po natjecatelju. Uplata se treba izvršiti na žiro-račun Gradske TZ broj HR70 23400091100047063 s naznakom „kotizacija za fišijadu“. Prigodom prijave svakom natjecatelju će se uručiti kuponi s kojima će natjecatelji na dan prvenstva izuzimati ribu i ostalo.

Naravno, Gradska TZ, također, poziva sve ugostitelje i pružatelje komplementarnih turističkih usluga(kokice, sladoled, i sl.) zainteresirane za pružanje svojih usluga tijekom trajanja Fišijade, da svoj interes za to, uključujući i upoznavanje s uvjetima prodaje, mogu iskazati u Turističkom uredu TZ, Trg pobjede 28/I, u gore navedenim terminima. Više informacija može se dobiti na telefonski broj 035/ 447 721.

Zadnje vijesti

Briga i pažnja policijskih službenika iznimno pridonosi sigurnosti učenika

U studenom se održava 25. Katarinski sajam, otvorene prijave za izlagače

Zašto zagađenje zraka u Slavonskom Brodu više nikoga ne zanima?

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška