Brodska bolnica gradit će prvi heliodrom u Slavonskom Brodu

Slavonskobrodska Opća bolnica "dr. Josip Benčević" uskoro bi trebala početi s gradnjom prvog heliodroma u gradu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.07.2017
Brodska bolnica gradit će prvi heliodrom u Slavonskom Brodu


 Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj izvijestilo je 12. siječnja 2017. godine Ministarstvo zdravstva o interesu Vlade SAD-a o financiranju izgradnje poligona za helikoptersko slijetanje pored Kliničke bolnice Dubrava, Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod, Kliničkog bolničkog centra Osijek i Opće bolnice Karlovac, s posebnim naglaskom na osiguravanje uvjeta za noćno slijetanje.

Izgradnja heliodroma za sve navedene bolnice iznosila bi do 450.000 USD te se od strane veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država traži da Ministarstvo zdravstva jamči za podmirenje troškova PDV-a i plaćanje troškova vanjskog nadzora za izgradnju poligona za helikoptersko slijetanje.

S obzirom da je realizacija navedenoga projekta usmjerena podizanju razine kvalitete pružanja zdravstvene zaštite predlaže se donošenje Zaključka kojim Vlada Republike Hrvatske prihvaća financiranje projekta izgradnje poligona za helikoptersko slijetanje od strane Vlade SAD-a.

Sredstva u iznosu od 1.000.000,00 kn potrebna za podmirenje troškova PDV-a te troškova vanjskog nadzora za realizaciju navedenoga projekta, planirana su u Državnom proračunu za 2017. godinu i projekcijama za 2018. i 2019. godinu, u 2018. godini na Razdjelu 096, Glava 05 Ministarstvo zdravstva na kapitalnom projektu K 618218 - HITNE INTERVENCIJE NA ZGRADAMA I OPREMI ZDRAVSTVENIH USTANOVA na grupi rashoda 42 – rashodi za nabavu proizvedene dugotrajne imovine.

Zadužuje se Ministarstvo zdravstva da u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj poduzme aktivnosti u svrhu realizacije projekta.

Zadnje vijesti

Simultanka nakon dugo vremena u Brodu, ovaj puta Hrvoja Stevića

Učenice Ekonomske škole snimile film o identitetu

Volonter iz Turske: Nastojim promovirati volonterizam, to je moja svrha!

FOTO GALERIJA

Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)

Željezničar najuspješniji na 2. “Velentinovo kupu”

Održana županijska smotra LiDraNo 2018.

Brodski vaterpolisti na kampu u Dubrovniku

Osamnaest medalja za PK Marsonia u Sarajevu