Brodska bolnica domaćin Hrvatskog tečaja medicinskog odgovora na veliku nesreću

Opća bolnica "Dr.Josip Benčević" u Slavonskom Brodu bila je domaćin Hrvatskog tečaja medicinskog odgovora na veliku nesreću. Tečaju je nazočio i rad hitnih medicinskih timova obišao i pohvalio ministar zdravstva RH Vili Beroš.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.10.2021
Brodska bolnica domaćin Hrvatskog tečaja medicinskog odgovora na veliku nesreću


 Slavonskobrodska Opća bolnica "Dr.Josip Benčević" bila je proteklog vikenda domaćin i organizator Hrvatskog tečaja medicinskog odgovora na veliku nesreću, poslijediplomskom tečaju Europskog društva za traumatologiju i hitnu kirurgiju. Tečaj je održan u organizaciji Kriznog stožera Ministarstva zdravstva RH, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Hrvatskog zavoda za katastrofe. Zahvaljujući dugogodišnjoj provedbi ove vrste edukacije osigurava se jedinstveni sustav medicinskog odgovora na velike nesreće ali i kontinuirana provjera postojećih protokola s ciljem konstantnog unapređenja zbrinjavanja hitnih pacijenata u velikim nesrećama i katastrofama.

Na tečaju je u vezi najnovijih postignuća i načina djelovanja u hitnim situacijama na zbrinjavanju stradalih u velikim nesrećama i katastrofama educirano je 60 stručnih polaznika iz svih područja brzog djelovanja. Tijekom njihove edukacije obišli su ih ministar zdravstva RH Vili Beroš, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević, ravnatelj i doravnatelj slavonskobrodske Opće bolnice dr.Josip Samardžić i dr.Boris Hrečkovski. -Zahvaljujući provedbi ove vrste edukacije zdravstvenih djelatnika, zdravstvenih i drugih timova osigurava se jedinstveni sustav medicinskog odgovora na velike nesreće, tragedije i katastrofe, ali i kontinuirana provjera postojećih protokola sa ciljem stalnog unapređenja zbrinjavanja hitnih pacijenata u velikim nesrećama i katastrofama. To je od iznimne važnosti, tome smo nažalost svjedočili unatrag kratkog vremena kad je Hrvatsku zadesilo više nesreća i katastrofa. Moramo biti pripremni za te i takve stvari. Pokazali smo što se može i mora u navedenim situacijama-kazao je, uz ostalo, na konferenciji za novinare ministar Vili Beroš. 

-Ovo je izuzetna čast i zadovoljstvo za Opću bolnicu "Dr.Josip Benčević" i njezine kadrove jer su naši kadrovi i naša bolnica prepoznati kao mjesto gdje se ovakve edukacije mogu izvršavati, i zbog toga jer imamo adekvatan kadar i iskustvo iz Domovinskog rata koje smo pretočili na suvremene odgovore na velike nesreće i katastrofe. Tečaj omogućava svima da multidisciplinarno zajedno uigravamo i testiramo naše resurse, naše sposobnosti i naša znanja da bismo dobili što adekvatniji, brži i bolji odgovor na masovnu nesreću i pružanje što kvalitetnije usluge svim potrebitima u masovnoj nesreći-kazao je ravnatelj brodske Opće bolnice dr.Josip Samardžić. -Do sada je kroz ovu vrstu tečajeva educirano 449 stručnih osoba. Osigurali smo sredstva da se ovakvi tečajevi organiziraju u 10 regionalnih centara, moramo educirati i uvježbati i stručnjake i u drugim regijama za ovakvu vrstu medicinskih odgovora-istaknuo je ministar Beroš. 

Zadnje vijesti

Visoka pobjeda Omladinca nad Naškom

Hrvoje Mišić se oprostio od NK Marsonije

123 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 5 osoba preminulo

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja