Brodska medicinska škola provodit će projekt "We Care, We Share for the Future"

Srednja medicinska škola Slavonski Brod i ove je godine u sklopu programa Erasmus+ aplicirala za projekt Agencije za mobilnost i programe EU pod nazivom We Care, We Share for the Future.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 10.05.2018
Brodska  medicinska škola provodit će projekt "We Care, We Share for the Future"


Riječ je o trećoj mobilnosti učenika i nastavnika u ovoj školi u tri školske godine. Na prijašnjem projektu u Leipzig, Njemačka na 60 mjesta prijavilo se više od 250 učenika od ukupno 314 što pokazuje koliki je interes učenika za ovakve i slične aktivnosti.

Kako je istaknula Jelena Jelinić Bošnjak, ravnateljica Srednje medicinske škole - projektom We Care, We Share for the Future planirane su aktivnost mobilnosti učenika na radno mjesto s ciljem unaprjeđenja stručnih znanja i kompetencija u svrhu jače konkurentnosti na europskom tržištu rada i time lakše zapošljivosti kroz stručnu praksu u kliničkim bolničkim centrima, klinikama za razvojnu rehabilitaciju, domovima za starije i nemoćne a prema programu koji je kreiran u suradnji s partnerskom ustanovom u Braga, Portugal. Trajanje mobilnosti je 3 tjedna.

Ciljnu skupinu ove mobilnosti čini konzorcij tri medicinske škole: Srednja medicinska škola Slavonski Brod, nositelj projekta, Medicinska škola Osijek i Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar, partneri u projektu. Na mobilnosti će sudjelovati ukupno 35 učenika smjera medicinska sestra opće njege/ medicinski tehničar opće njege i smjera fizioterapeutski tehničar/ fizioterapeutska tehničarka. Vrijednost projekta je 96.779 eura

 

Zadnje vijesti

Više požara i više posla za pripadnike Javne vatrogasne postrojbe

Brodski ronici organiziraju tečaj ronjenja

Podjela bodova u derbiju kola u Podcrkavlju

FOTO GALERIJA

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu