Brodska medicinska škola provodit će projekt "We Care, We Share for the Future"

Srednja medicinska škola Slavonski Brod i ove je godine u sklopu programa Erasmus+ aplicirala za projekt Agencije za mobilnost i programe EU pod nazivom We Care, We Share for the Future.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 10.05.2018
Brodska  medicinska škola provodit će projekt "We Care, We Share for the Future"
Riječ je o trećoj mobilnosti učenika i nastavnika u ovoj školi u tri školske godine. Na prijašnjem projektu u Leipzig, Njemačka na 60 mjesta prijavilo se više od 250 učenika od ukupno 314 što pokazuje koliki je interes učenika za ovakve i slične aktivnosti.

Kako je istaknula Jelena Jelinić Bošnjak, ravnateljica Srednje medicinske škole - projektom We Care, We Share for the Future planirane su aktivnost mobilnosti učenika na radno mjesto s ciljem unaprjeđenja stručnih znanja i kompetencija u svrhu jače konkurentnosti na europskom tržištu rada i time lakše zapošljivosti kroz stručnu praksu u kliničkim bolničkim centrima, klinikama za razvojnu rehabilitaciju, domovima za starije i nemoćne a prema programu koji je kreiran u suradnji s partnerskom ustanovom u Braga, Portugal. Trajanje mobilnosti je 3 tjedna.

Ciljnu skupinu ove mobilnosti čini konzorcij tri medicinske škole: Srednja medicinska škola Slavonski Brod, nositelj projekta, Medicinska škola Osijek i Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar, partneri u projektu. Na mobilnosti će sudjelovati ukupno 35 učenika smjera medicinska sestra opće njege/ medicinski tehničar opće njege i smjera fizioterapeutski tehničar/ fizioterapeutska tehničarka. Vrijednost projekta je 96.779 eura

 

Zadnje vijesti

Županija privremeno obustavlja donacije koje su dodijeljene javnim pozivima

Raspred za Veliki tjedan i Uskrs u Župi Gospe Brze Pomoći

Završena kratka sezona za košarkašice Broda na Savi

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji