Brodska medicinska škola provodit će projekt "We Care, We Share for the Future"

Srednja medicinska škola Slavonski Brod i ove je godine u sklopu programa Erasmus+ aplicirala za projekt Agencije za mobilnost i programe EU pod nazivom We Care, We Share for the Future.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 10.05.2018
Brodska  medicinska škola provodit će projekt "We Care, We Share for the Future"


Riječ je o trećoj mobilnosti učenika i nastavnika u ovoj školi u tri školske godine. Na prijašnjem projektu u Leipzig, Njemačka na 60 mjesta prijavilo se više od 250 učenika od ukupno 314 što pokazuje koliki je interes učenika za ovakve i slične aktivnosti.

Kako je istaknula Jelena Jelinić Bošnjak, ravnateljica Srednje medicinske škole - projektom We Care, We Share for the Future planirane su aktivnost mobilnosti učenika na radno mjesto s ciljem unaprjeđenja stručnih znanja i kompetencija u svrhu jače konkurentnosti na europskom tržištu rada i time lakše zapošljivosti kroz stručnu praksu u kliničkim bolničkim centrima, klinikama za razvojnu rehabilitaciju, domovima za starije i nemoćne a prema programu koji je kreiran u suradnji s partnerskom ustanovom u Braga, Portugal. Trajanje mobilnosti je 3 tjedna.

Ciljnu skupinu ove mobilnosti čini konzorcij tri medicinske škole: Srednja medicinska škola Slavonski Brod, nositelj projekta, Medicinska škola Osijek i Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar, partneri u projektu. Na mobilnosti će sudjelovati ukupno 35 učenika smjera medicinska sestra opće njege/ medicinski tehničar opće njege i smjera fizioterapeutski tehničar/ fizioterapeutska tehničarka. Vrijednost projekta je 96.779 eura

 

Zadnje vijesti

Bespilotne letjelice i za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Slavonskog Broda

Košarkaši Rekord Tima poraženi u završnici utakmice

Dvojicu udario metalnim montiračem, vrijeđao i policajce

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos