Brođanka Matea ponos Hrvatskog Crvenog križa

Više od tristo volontera je u brodskom Crvenom križu. Među njima i Matea Mršić koja svoje slobodno vrijeme provodi volontirajući u Sl. Brodu no i na potresom pogođenom području

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.03.2021


 Stanovnici Banovine i dalje čekaju obnovu ili gradnju novih objekata, a veliki broj stanovnika i dalje živi u kontejnerima. Kako bi im olakšali svakodnevni život pomažu im brojni volonteri. Među njima i Brođani koji preko Gradskog društva Crvenog križa odlaze u smjenama i pomažu u podjeli hrane i potrepština. Među njima je i Matea Mršić iz Sl. Broda koja svoje slobodno vrijeme rado posvećuje drugima.

Njezino lice osvanulo je na službenom Facebook profilu Hrvatskog crvenog križa i istaknuta kao pozitivan primjer mladih volontera u petrinjskom kraju gdje je potrebna materijalna pomoć. No često, za njihov osmijeh dovoljno je, kaže Matea, vidjeti nekoga na vratima svojeg privremenog doma.  Volonteri su tu osobe koje dijele pomoć no i susret i toplu riječ. 

Psiholosocijalna podrška Matei će u budućnosti biti profesija. 21-godišnja je studentica socijalnog rada, a volontiranje joj je od prošle godine posao način života. Radila je u vrijeme najstrožih epidemioloških mjera, danas volontira na akcijama darivanja krvi, podjele humanitarne pomoći. 

Volonteri su osim u prikupljanju i podjeli pomoći za potresom pogođena područja i volontiranje na terenu značajnu ulogu odigrali i u vrijeme najtežih uvjeta pandemije koronavirusa. 

Samo prošle godine u Gradsko društvo prijavilo se više do stotinu novih volontera. Mreža dobrih ljudi se širi, u svojoj bazi Sl. Brod trenutno ih ima 340. 

Zadnje vijesti

Održani 24. po redu Rešetarački susreti pjesnika

Marsonia slavila na gostovanju u Pleternici unatoč igraču manje i ranom vodstvu domaćih

30. obljetnica osnutka 121. brigade HV Nova Gradiška

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni