Brođanka Edita Poljac na EP u Sarajevu

Nakon što je seniorska Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija odradila pripreme u dvorani Vijuš kao i dvije prijateljske utakmice protiv selekcije BiH isto je učinila i juniorska reprezentacija do 18. godina.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 04.07.2019


 Naime, djevojke izbornika Deana Nemeca završni dio trenažnog procesa obavile su u Slavonskom Brodu, dok su protiv vršnjakinja iz BiH odigrale posljednju kontrolnu utakmicu uoči početka Europskog prvenstva koje ovog vikenda počinje u Sarajevu.

Hrvatska juniorska reprezentacija do 18. godina u pripreme je krenula još 1. lipnja, dok je u međuvremenu odigrano 10 prijateljskih utakmica. Bilo je tu jakih protivnica poput aktualnih prvakinja Europe u ovoj kategoriji Italije, pa dvije utakmice protiv vrlo jake Francuske i čak 3 s aktualnim doprvakinjama Europe Mađaricama. Još su igrana 2 susreta sa Slovenkama te po jedan protiv Nizozemske i posljednji protiv domaćina ovogodišnjeg EP selekcijom BiH. U toj utakmici djevojke izbornika Nemeca odigrale su jako dobro za visoku pobjedu s 96:55. Pogotovo su hrvatske juniorske impresivno izgledale u prvoj četvrtini nakon koje su imale vodstvo od 38:14 te su već tu riješile pitanje pobjednika.  

Selekcija BiH samo je na početku došla do poravnanja na 2:2, a nakon toga sve je bilo u znaku hrvatskih juniorki koje su do kraja utakmice samo povećavale svoju razliku. Tako je na poluvremenu bilo 57:26, a na kraju treće četvrtine 77:47. U posljednjem periodu prednost u korist Hrvatske otišla je na najvećih 96:55. Kod BiH jedina s dvoznamenkastim učinkom od 14 koševa bila je Ksenija Mitrić, dok su ostale pokazale malo kao i cijela reprezentacija. 

U sastavu juniorki Hrvatske 5 igračica zabilježilo je dvoznamenkasti učinak, dok je Petra Jurić uz 14 poena imala i 11 skokova. Po 12 koševa dale su: Marta Savić, Josipa Jurić i Ana Mandić, dok je 11 poena postigla Viktorija Ćurić. 

U juniorskoj reprezentacije Hrvatske je i jedna Brođanka i to Edita Poljac, članica Broda na Savi koja se izborila za minutažu kao i za odlazak na EP u Sarajevo.

Hrvatsku juniorsku reprezentaciju na EP u Sarajevu očekuje teška skupina s Njemačkom, Italijom i Belgijom, dok je prvi cilj izbornika Nemeca ostati u A diviziji, a onda što bolji plasman.  

Prema tome ove subote hrvatske juniorke protiv Njemačke otvaraju EP te ukoliko ponove igru kao protiv selekcije BiH mogu se u Sarajevu nadati dobrom rezultatu kao i konačnom plasmanu.  

Zadnje vijesti

25. rujna Dan je Sveučilišta u Slavonskom Brodu

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!