Brođanin Mateo Sverić višestruki prvak Hrvatske u parakarateu

Jedan od korisnika usluge pomoćnika u nastavi Mateo Sverić iz Nove Gradiške i ove godine osvaja medalje. Nedavno i titulu viceprvaka Hrvatske u parakarateu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.07.2021


 Koliko je vrijedan projekt pomoćnika u nastavi potvrđuje se svaki dan na više razina. Od činjenice da djeca s većim teškoćama ne moraju ići u škole izvan svojih naselja, do učenja o toleranciji, prihvaćanju sve do velikih uspjeha koji učenici s teškoćama ostvaruju.

Mateo Sverić, učenik je 6. razreda novogradiške škole "Mato Lovrak" i uz školske niže i sportske uspjehe. Iza njega su medalje u parakarateu. 

 S Mateom smo se prvi puta susreli 2017. godine. Bio je tada učenik 2. razreda OŠ "Mato Lovrak" iz Nove Gradiške. I jedan od korisnika usluge pomoćnika u nastavi. 

Specifičnost Matea no i njegovih školskih vršnjaka je činjenica da svoje odmore provode s Mateom, na školskom podu pa se tako čak odvija i dio nastave. Tri godine poslije Mateov razred no i čitava škola dočekuje svog vršnjaka s pljeskom i ovacijama. A razlog je velik: Mateo se prošle godine u veljači s Državnog prvenstva vratio s osvojenom zlatnom medaljom u parakarateu. Naime Mateo unatoč dijagnozi mišićne distrofije i kolicima bez kojih ne može samo niže sportske uspjehe.  Ovo ljeto za Matea će proteći u odmoru od školskih briga no u treningu, sportski i rekreativno. 

Mateo je tako svojom pozitivom zarazio cijeli svoj razred, školu. Njegovi su sportski uspjesi samo točka na "i" njegovom optimizmu i volji. Među vršnjacima isti je kao i drugi.

Zadnje vijesti

83 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta

U Slavonskom Brodu uhvaćena lažna liječnica iz Srbije, botoksirala je žene bez dozvole

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška