Brođanin Krešimir Opačak (23) u Meksiku gradi uspješnu karijeru fotomodela

Otkako je prije dvije godine dana otišao na rad u daleki Meksiko, mladi Brođanin Krešimir Opačak nije ni slutio da će mu se otvoriti neka sasvim druga vrata uspješne poslovne karijere. Taj mladić iz Podvinja otišao je u Meksiko raditi kao pomoćni radnik na montaži liftova. No, po dolasku u Meksiko City ubrzo su mu se umjesto vrata liftova otvorila vrata – modelinga, kroz koja je odlučno prošao i danas gradi uspješnu karijeru fotomodela svjetskoga glasa traženog u brojnim prestižnim modnim agencijama. Evo Krešine priče...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 21.07.2017


 "Prva dva mjeseca  radio sam na baušteli i tek treći mjesec boravka u Mexico Citiyju upoznao sam ekipu iz vodeće meksičke modne agencije ‘Wanted model management’, u kojoj su mi ponudili mu, za mnoge, posao iz snova.  Ipak, dinamični castinzi, kampanje, modne revije, svakodnevna i cjelodnevna snimanja, poziranja pred kamerama i pod svjetlima reflektora, nisu baš kao što svi misle tako jednostavni poslovi. Zapravo, većina modela i ne izgledaju u stvarnosti onako kako je na fotografijama, sve je to rezultat poziranja, kutova snimanja, svjetla… ", priča nam Krešimir.  

Modeling je prilično spor i u početku se ne zarađuje puno, ali Krešo je imao sreće, zvali su ga iz brojnih modnih časopisa za fotografiranje pa je ubrzo došao i na naslovnice. To je dosta bitno, kaže, jer se preko modnih magazina izgrađuje portofolio najvažniji za modnu industriju. 

"Moji zadaci su većinom teretana, biti definiran ali mršav, castinzi, i kada osvojim casting, onda odradit posao što bolje mogu. Snimanja znaju biti ponekad i po deset sati dnevno, reklame modeli snimaju i po dva tri dana po 15-ak sati u danu, tako da zna biti dosta dinamično.“, objašnjava  Krešo. 

 Što se tiče ponuda koja su pred njim, ne skriva da ima cijelu Aziju na raspolaganju, a svakako i Europu. Opcija je puno: London, Pariz, Sjedinjene Američke Države. Trenutačno je na godišnjem odmoru, no već za nekoliko dana, putuje na drugi kraj svijeta, u daleki Singapur. 
 
Već su me zvali iz Londona i SAD-a i pitali jesam li spreman. Pa, eto sad, vidjet ću koja će odluka biti jer cijela agencija proučava uvjete tržišta i gdje moj profil najbolje odgovara. To nije odluka koju mogu donijeti preko noći. Nadam se najboljemu. Želim putovati i vidjeti cijeli svijet, dati sve od sebe, pa eto gdje me to dovede“, ističe Krešimir. 
 
Život u Mexico Citiyu mu je, kaže, vrlo zanimljiv.  Slobodno vrijeme provodi s društvom u izlascima ili u teretani. Većina Meksikanaca zna za Hrvatsku, za prekrasno Jadransko more, vole Hrvate i Krešo im stalno priča o svojoj Domovini. Mladima, svojim vršnjacima poručuje neka ne odustaju od svojih snova i ideja, koliko god se činili nedostižni, jer samo trudom i napornim radom može se i uspjeti. 

Zadnje vijesti

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Prevaren prilikom prodaje ruksaka

Konzumirali alkohol unutar čekaonice na željezničkom kolodvoru

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Pogled iza kamere na snimanju spota Mateja Matijevića za srpske zvijezde u Beogradu

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske