Brođanin Dejan Radanac prvak Hrvatske s novim rekordom

Ultramaraton kluba Mazator održao je svoju 4. Međunarodnu „Polojsku ultru“ koja je za razliku od prijašnjih godina ove bila službeno Prvenstvo Hrvatske.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 09.03.2020
Brođanin Dejan Radanac prvak Hrvatske s novim rekordom


 Prvih godina trčalo se u vremenskom ograničenju od 6 i 12 sati, da bi se u posljednje vrijeme trčalo na 50 i 100 km. Tu su na istim dionicama bile i štafete tako da su i ove godine Mazatori položili ispit oko same organizacije, dok je bilo i dobrih rezultata.

Ukupno je u sve 3 kategorije na 50 i 100 km te štafete nastupilo 150 sudionika koji su došli iz 4 zemlje. Svaka od navedenih kategorija imala je po 50 prijavljenih natjecatelja. Naravno da je najviše trkača bilo iz Hrvatske, a uz njih tu su bili predstavnici iz Austrije, Slovenije te BiH. Među njima posebno se ističe Mirsad Abdaković iz Cazina koji je nedavno trčao 6 dana, dok je na Polojskoj ultri na dionici 100 km završio na 6. mjestu.

Prijašnjih godina natjecanje je krenulo u 18 sati pa se trčalo cijelu noć. Sada se krenulo u jutro, dok je sve završilo iza 20 sati. S obzirom da je utrka na 100 km ujedno bila i Prvenstvo Hrvatske tu je bio i izbornik Hrvatske ultramaraton reprezentacije Dragan Janković.

Na 100 km do naslova prvakinje Hrvatske kod žena došla je Zagrepčanka Veronika Jurišić, dok su iza nje bile njena klupska kolegica Antonija Orlić i Dubravka Mesec iz Našica koja nastupa za zagrebački Maksimir.

Kod muškaraca na 100 km postavljen je novi državni rekord, a svoj vlastiti s vremenom od 7 sati i 14. minuta oborio je Brođanin Dejan Radanac koji nastupa za zagrebačko Sljeme. Drugi je bio Damir Mesec iz Našica koji je član Maksimira, dok je 3. mjesto pripalo Riječaninu Josipu Stipčeviću. Radancu je ovo treći uzastopni naslov prvaka Hrvatske u cestovnom trčanju, dok je njegovo vrijeme na Polojskoj ultri drugo najbolje u svijetu u ovoj godini.

U štafetama na 100 km trčala su po 4 člana, a do pobjede je došla slavonskobrodska ekipa pod nazivom Manijaci. U njoj su bili: Perica Brainović, Slaven Dugalić – Tofolini, Tomislav Škegro i Mladen Martinović. Kod muškaraca ekipno najbolje je zagrebačko Sljeme, drugi je Olimpik iz Umaga, dok je Mazator treći. Kod žena ekipno dominira Sljeme iz Zagreba. Na 50 km kod žena do pobjede je došla Marina Melon iz Umaga ispred Višnje Čonkaš iz Varaždina i Sendi Štrbac iz Pakraca. Kod muškaraca na 50 km slavio je Đakovčanin Davor Blažević, drugi je bio Marko Bićanić iz Starog Topolja koji nastupa za zagrebačku Trčaonu i Mazator, dok je 3. mjesto osvojio Zagrepčanin Nikola Gregurek. U štafetama na 50 km tračala su 2 člana, a do pobjede su došli Milorad Vojvodić i Hrvoje Pongrac iz zagrebačkog Sljemena. Iza njih bili su Brođani iz Mazatora Vedran Dulj i Antonio Arbanas, dok je 3. mjesto pripalo Brođanima Ani i Ivanu Muratu koji žive u Zagrebu i nastupaju za najuspješniji klub na ovom natjecanju Sljeme.

Ono što očekuje ultramaratonce je Balkansko prvenstvo koje će se 23. svibnja održati u rumunjskom Temišvaru. Ipak najvažnije natjecanje u ovoj godini je Svjetsko prvenstvo na 100 km koje se u rujnu održava u Nizozemskoj.

Zadnje vijesti

35 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

23. siječnja - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

U veljači otvaranje kafića i restorana?

FOTO GALERIJA

Završni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina