Brođanin Dejan Radanac – novi prvak Hrvatske u trčanju na 100 km

Vjerujem da mnogi od vas pri spomenu Dejana Radanca, prvo pomisle – “To je onaj frajer što lakoćom pobjeđuje.”

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.09.2018


Dejan je po zanimanju medicinski tehničar, kako kaže kroz mjesec dana i magistar. Ne sumnjam da će i taj dio uspješno završiti. Kada sam ga pitao uspijeva li posložiti sve svoje obaveze, kada uopće stigne trenirati, Dejan mi je odgovorio: “Često trčim i prije i poslije posla. Koliko god mi se ne da trčati poslije noćne smjene, nakon par otrčanih kilometara se osjećam odmoran, smiren. S druge strane ultrašima je bitno da se naviknu na svakakve uvjete, tako da mi to dođe kao situacijski trening i simulacija zadnjih dijelova trke, kada sam već umoran i trčim na teške noge.”

Naravno i on je, poput mnogih od nas, krenuo s nekim drugim sportom, igrao je nogomet gotovo sve do 25. godine, no zbog čestih ozljeda skočnog zgloba, odustao je od nogometa. Rekao bih – na sreću.

U to vrijeme upisao je faks i malo po malo naš Dejan je dogurao do 9 2kg. Pogled na vagu i vlastito tijelo u njemu je izazvao revolt i odlučio je početi s trčanjem. Poput mnogih trčao je bez nekog posebnog cilja od točke A do točke B, tražeći nekog novog lika u ogledalu. Naravno, uspio je u tome. Vrlo brzo, nakon 6 mjeseci, vaga je pokazivala 75 kg. Bio mu je to dovoljan razlog za zadovoljstvo i neke nove izazove.

Početkom 2012. Dejan od svojih prijatelja “otkriva” da postoji polumaraton te nakon dva i pol mjeseca “priprema” trči svoj prvi half – “BROMARU 2012” za 1:33. Nakon toga halfa, stigao je još i na utakmicu, te za svoj klub odigrao drugo poluvrijeme.

U tom razdoblju pomagao mu je Ivan Murat te je nekako spontano nakon Riječkog halfa koji je istrčao za 1:26, te Zagrebačkog halfa za 1:21 počeo trčati za AK Sljeme. U razdoblju 2012./2013. je napokon počeo trenirati samo trčanje, te dosta naglo uvoditi promjene u tehnici trčanja koje su nažalost često izazivale probleme s mišićima listova. Taj problem je uspješno riješio tek nakon dobrih zimskih priprema 2013./2014., nakon kojih je na proljeće istrčao half za 1:16.

Više na linku OVDJE. 

Izvor: 3sporta.com

 

Zadnje vijesti

92 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 2 osobe preminule

Počeo je play off Homer kupa

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske