Brođanin Antun Mikić prvak Hrvatske u moto street raceu u klasi serije 600!

Prošlog vikenda, 14. i 15. rujna, utrkom u Osijeku završeno je prvenstvo Hrvatske utrka ubrzanja za motocikle na 402 metra. Prvenstvo se vozi u četiri discipline, tj. klase: serija 600 i pro 600 (motocikli do 650 ccm3) i serija open i pro open (motori 1000 i više kubika). Antun Mikić iz Slavonskog Broda, član 'Moto sporta Grip', nastupao je u klasi 'serija 600' i osvojio je prvo mjesto u ukupnom poretku prvenstva Hrvatske te tako postao državni prvak u navedenoj klasi...

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.09.2019
Brođanin Antun Mikić prvak Hrvatske u moto street raceu u klasi serije 600!
 Kako sam kaže, prvenstvo je dosta zahtjevno jer se sastoji od osam utrka: prva u Slavonskom Brodu, zatim jedna u Osijeku, dvije na Grobniku, dvije u Goričanu i onda za kraj sezone opet dvije utrke u Osijeku.

"Ove sam godine nastupao motociklom Kawasaki Ninja ZX6R 636 u klasi "serija 600" te sam postigao ukupno 6 plasmana u top 3, tj. dva prva mjesta i 4 druga. Na druge dvije utrke, gdje sam završio 4. i 7. , do boljeg me plasmana spriječio tehnički problem motocikla. Klub 'Moto sport Grip' je tako završio na trećem mjestu u ukupnom poretku za prvenstvo Hrvatske.  Ipak, prezadovoljan sam ostvarenim te ovim putem zahvaljujem na svoj danoj podršci mome klubu “Moto sport Grip” i predsjedniku Danijelu Kljajiću jer bez njih to ne bi bilo moguće. Za sljedeću godinu u planu je drugi motocikl i prelazak u klasu “serija open" te naravno ponovno postati prvakom Hrvatske u drugoj klasi. Cilj mi je pomoći i svome klubu u osvojanju što više bodova i boljeg plasmana od ovogodišnjeg. S obzirom na to da klub postoji tek godinu i pol dana, ovo je veliki rezultat i samo potvrda da je Slavonski Brod grad motora i bajkera koji svaki dan žive i dišu za ono što vole", kazao nam je prvak Antun Mikić!

U fotogaleriji pogledajte kako je bilo na ovogodišnjem Street raceu u Osijeku.
 

Tekst i fotografije: Darija Smolčić

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

U Osijeku tenk pregazio crvenog Fiću

Na ulazu u Polikliniku brodske Opće bolnice temperaturu vam mjeri nova termovizijska kamera

STK "Sibinj" stabilni član Druge lige

VIJESTI

VRIJEDNA DONACIJA ROTARY KLUBA BRODSKOJ BOLNICI

Na ulazu u Polikliniku brodske Opće bolnice temperaturu vam mjeri nova termovizijska kamera

FOTO GALERIJA

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline