Brođanin Antonio Marić pobjednik 1. Brod open racea u najjačoj kategoriji

Nakon čak 95 godina i davne 1926. godina u Slavonskom Brodu održana je jedna motociklistička utrka koja se bodovala za državno prvenstvo.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 31.08.2021
Brođanin Antonio Marić pobjednik 1. Brod open racea u najjačoj kategoriji


 Naime. Održan je 1. Brod open race koji je bio 7. utrka u PH za skutere, oldtimere i brzince. Svi oni vozili su u svojim klasama, dok je staza bila dužine gotovo 1.300 metara te je krug bio oko Stadiona Marsonije, Gradskih bazena i dvorane Vijuš.

Niti kiša koja je padala uoči i malo za vrijeme utrke nije utjecala na to da se održi 7. utrka za PH u motociklizmu u kategorijama: brzinci, oldtimeri i skuteri. Domaćin i organizator ove utrke Moto klub Big bike racing godinu dana čekao je na ovaj događaj koji se trebao održati još prije 365 dana, ali ga je Covid odgodio za kraj ovog kolovoza. Bila je to nakon Križevaca i Nove Rače pokraj Bjelovara treća gradska utrka u službenom kalendaru natjecanja. Staza je bila dužine 1273 metra te se vozio lijevi krug oko Stadiona Marsonije, Gradskih bazena i dvorane Vijuš. Ukupno je voženo 7 utrka te su u njima nastupila 83 vozača iz 27 kluba u 4 kategorije. S obzirom na teške uvjete na mokroj stazi organizatorima je najvažnija bila sigurnost vozača, ali i gledatelja. Sve je prošlo u najboljem redu premda je bilo padova, ali na sreću bez težih posljedica.

U najjačoj klasi za brzince 1000 SST pobijedio je Brođanin Antonio Marić iz slavonskobrodskog Moto sport Gripa, dok je njegov klupski kolega Toni Vitić bio četvrti. Još jedan Brođanin Dejan Blažević koji nastupa za Požegu promet u ovoj najjačoj klasi zauzeo je 5. mjesto. Na ovoj utrci vozili su i veterani te izdvojimo 2. mjesto Brođanina Danijela Kljajića iz Moto sport Gripa. Najviše uzbuđenja bilo je u klasi brzinaca 600 SST u kojoj se za naslov bore Loris Majcan iz Zagreba i Križevčanin Ivan Višak koji je aktualni prvak Hrvatske u ovoj kategoriji te trenutno vodeći prije slavonskobrodske utrke. Majcan je imao najbolju startnu poziciju te je cijelo vrijeme bio u sigurnom vodstvu. Višak ga je pratio i kako se bližio kraj utrke počeo ga je polako stizati. Na mokroj stazi je pretjerao u stizanju Majcana te je pao što je Zagrepčaninu sada donijelo vodstvo u ukupnom poretku s 12 bodova prednosti upravo ispred Višaka.

U ovoj klasi 600 SST za brzince Big bike racing ima i svog predstavnika Davora Marinčića koji je cijelu sezonu imao puno problema i pehova, da bi na kraju na domaćoj utrci došao do 3. mjesta.

Član slavonskobrodskog Moto sport Gripa Marko Andrić u klasi 300 SSP sa svojom Yamahom R3 osvojio je za njega odlično 3. mjesto. 

U klasi 5 kod oldtimera za trostruki naslov prvaka Hrvatske bori se Brođanin Nenad Jagodić iz domaćeg Big bike racinga. On je na početku imao problema iz kojih se uspio izvući da bi na kraju drugi prošao ciljem te je tako zadržao velike izglede za treći uzastopni naslov u ovoj kategoriji.

Preostali treći vozač kod Big bike racinga je Giovanni Šukurma koji je u klasi 10 kod oldtimera osvojio 4. mjesto. Vrijedi izdvojiti pobjedu Požežanina Vjekoslava Pavelića u klasi 9 kod oldtimera koji je slavio ispred svog sugrađanina Davora Grgana. Kod skutera u klasi no limit 6. mjesto pripalo je Brođaninu Matiji Blaževcu iz Moto sport Gripa, dok je najveći tragičar Teo Vevc iz Novog Vinodolskog koji je cijelo jutro lovio prvu poziciju te bio vodeći u utrci, a onda je pao te tako ostao bez plasmana.

Unatoč kiši odaziv gledatelja bio je odličan, dok je organizacija bila bezprijekorna. Mislilo se na sve detalje od sigurnosnog automobila s kojim je sjajno upravljao Božidar Vugrek, pa do 2 video ekrana preko kojih su svi posjetitelji mogli pratiti i druge dijelove staze. Bilo je tu još niz drugih detalja tako da je slavonskobrodska utrka postavila visoke standarde. Završnica ovogodišnje sezone u motociklizmu za PH u klasama: brzinci i oldtimeri s još dvije utrke održat će se polovicom rujna na požeškoj stazi Glavica. 

Zadnje vijesti

U Brodu za 10 godina, deset gradonačelnika

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Župan Marušič na 2. Danima regionalnog razvoja i fondova Europske unije

SPORT

Najava 12. kola Treće HNL -istok

Omladinac iz Gornje Vrbe gostuje u Pleternici

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška