Brođani velika srca omogućili prehranu za 291 dijete u Africi!

Donatorska večer „Marijini obroci“ za siromašnu djecu u Liberiji u Africi, održana je u subotu, 25. studenog u svečanoj dvorani Carpe Diem u Slavonskom Brodu. Riječ je o humanitarnoj večeri, koju su u suradnji sa Studentskim katoličkim centrom (SKAC) Slavonski Brod organizirali Molitvena zajednica Srce Isusovo i brodski volonteri humanitarne udruge „Marijini obroci“. Brođani su još jednom pokazali koliko srce imaju, jer su ovom prigodom prikupili donacije kojima je omogućena prehrana za 291 dijete u Liberiji, u mjestu njihova obrazovanja.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 26.11.2017
Brođani velika srca omogućili prehranu za 291 dijete u Africi!


Da je moguće malim djelima ljubavi učiniti velike stvari pokazalo je te večeri dvadesetak volontera, koji su taj veliki projekt sami osmislili, organizirali te su uz pomoć mnogih donacija, svojim sugrađanima, koji su dvoranu ispunili do zadnjega mjesta, pružili i okrijepu i zabavni program sve do kasnih večernjih sati. Tako su od donacija, tombole, rolo plesa, aukcije slike i drugih doniranih predmeta te promotivnih materijala uspjeli prikupiti dovoljno sredstava da 291 dijete u Liberiji ima topli obrok kroz cijelu školsku godinu.
 
Prikupljene priloge dostavit će za prehranu djece u Sackie Town Primary School u Liberiji, u kojoj se školuje 244 siromašne djece. Zahvaljujući dosadašnjem pomaganju za Marijine obroke kuhinja u toj školi nosi ime po zajednici kojoj pripadaju volonteri iz Slavonskog Broda  - „MZ Srce Isusovo, Slavonski Brod & OŠ A.Kanižlića, Požega (Croatia). Kako je u liberiji nedavo otvorena još jedna školska kuhinja, koja nosi ime „Slavonija“ i za tu će kuhinju brokdsi volonteri uputiti dio sredstava, a u buduće će i nju zajedno s još nekolijo gradova iz Slavonije sponzorirati..
 
Rad humanitarne udruge „Marijini obroci“ predstavila je te večeri Brođanka Ivana Pudić, glava koordinatorica Hrvatske za Marijine obroke, a pozdravnu riječ nazočnima kao domaćin uputio je volonter i dopredsjednik SKAC-a Danijel Tomičević. Čestitke volonterima na tom velikom projektu uputio je studenski kapelan Robert Farkaš. On je nazočne upoznao s radom SKAC-a  i pozvao mlade da im se priključe. Kratkim dokumentarnim filmom prikazan je rad i djelovanje udruge Marijini obroci, koja danas u svjetu skrbi za prehranu 1. 230.171 djece. Posebno je bilo dirljivo svjedočanstvo Đurđice Lucić iz Zagrađa kod Pleternice, o njezinu dvoipomjesečnom volontiranju 2012. u  Bebinu. Ona je kroz dokumentirane fotografije približila nazočnima u kakvim teškim uvjetima žive djeca u toj siromašnoj zemlji, naglasivši kako ju je boravak s njima oplemenio i potaknuo na veće zaumzimanje da im se pomogne. Volonteri su iz Liberije uspjeli dobiti i smjesu te sami pripravili kašu takozvanu likuna pala, koja je glavna hrana afričke djece, te su je te večeri kušali svi nazočni. Gazbeni dio programa animirao je bend Dominik & Co., a volonteri su na štandu prezentirali i promotivne materijale Marijinih obroka. U organizaciju se uključio i HDS ZAMP koji se u korist nakane donacijske večere odrekao 10 posto naknade autorskih prava. 
 
Podsjetimo, Marijini obroci naziv je dobrotvorne organizacije, kojoj je cilj osigurati prehranu u školama djeci u nekim od najsiromašnijih država svijeta. U tim zemljama, djeca i mladi zbog siromaštva i gladi ne pohađaju škole, a organizacija Marijini obroci pomaže im, kako bi se mogli prehraniti i školovati. Vizija Marijinih obroka je ne samo djeci dati obrok, nego ih što više privući u školu kako bi imali i obrazovanje, a da jedno dijete dobije topli obrok kroz cijelu školsku godinu dovoljno je samo 120 kuna. Svi koji žele više informacija mogu dobti na www.marymeals.hr.                 
 
izvor: Ika.hr (B.Lukačević)
 
Zadnje vijesti

Mlado vino u Sl. Brodu krstili vinski biskupi Davor Dretar Drele i Vid Balog, a kumovao mu glumac Goran Navojec

Održan 1. koncert učenica i učenika triju glazbenih škola - slavonskobrodske, zadarske i zagrebačke

VIDEO Goran Milić mladima poručio: 'Putujte i istražujte svijet'

VIJESTI

MARTINJSKA FEŠTA VISOKE VINSKE AKADEMIJE

Mlado vino u Sl. Brodu krstili vinski biskupi Davor Dretar Drele i Vid Balog, a kumovao mu glumac Goran Navojec

NAJČITANIJE DANAS

Gostovanje poznatog novinara u Slavonskom Brodu

VIDEO Goran Milić mladima poručio: 'Putujte i istražujte svijet'

FOTO GALERIJA

Krešimir Šimić predstavio dokumentarac "Smije li ratnik plakati" na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Otvoren Lovački muzej u Slavonskom Brodu, prvi u Slavoniji!

Lovci darivali garčinskog župnika

Brođani uspješni u Banja Luci

Astra osvojila 5 medalja u Zagrebu