Brođani u Vijeću mladih Predsjednice Republike Hrvatske

Uz Vijeće za domovinsku sigurnost i Vijeće za gospodarska pitanja, pri Uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović od četvrtka djeluje još jedna stručna skupina, punog naziva Vijeće mladih Predsjednice Republike Hrvatske.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.05.2017


 Koordinator Vijeća je Brođanin Danko Relić, predstojnik Centra za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pa ne čudi što je prvi okrugli stol u organizaciji Vijeća bio posvećen temi odljeva hrvatskih liječnika.

Uz koordinatora Relića, Vijeće mladih čine Ivan Bota, Kaja Pavlinić, Maja Mustač, Gentiana Fana, Dora Klindžić, Luka Dragaš, Tatjana Matić, Anita Ruso, Nika Milinović, Josip Vrbanek, Ivan Klepo, Hana Ivana Breitenfeld, Boris Krajinović i Mario Podrug.

'Vijeće mladih okupljeno je prema posve različitim osobinama svojih članova koje povezuje jedino izvrsnost kako u obrazovanju, tako i u poduzetništvu, a jednako tako veže ih i aktivnost u poticanju promjena, vjera u bolju budućnost i, iznad svega, snažno, zdravo domoljublje', objasnila je predsjednica Grabar Kitarović u uvodnom obraćanju na okruglom stolu održanom u četvrtak na Pantovčaku.

Vijeće mladih zamišljeno je, prema predsjedničnim riječima, kao fleksibilna suvremena platforma koja će okupiti mlade raznih generacija i nacionalnosti, struka, obrazovanja i vjeroispovijesti, ujedinjenih u iznalaženju hitnih rješenja ključnih problema, od demografske revitalizacije do drugih egzistencijalnih problema mladih u Hrvatskoj. 

Rad vijeća temeljit će se, dodala je, na organizaciji okruglih stolova o specifičnim problemima pojedinih struka, a tijekom privremenih preseljenja Ureda predsjednice Vijeće će organizirati susrete s mladima na određenu temu. Prvi takav susret tijekom preseljenja ureda u Ličko-senjsku županiju bit će posvećen depopulaciji, prenijela je Hina u izvještaju s okruglog stola.

Među preporukama s okruglog stola su donošenje mjera zapošljavanja u zdravstvu i dugoročno planiranje kadrova, usklađivanje potreba i upisnih kvota na zdravstvenim fakutetima te donošenje mjera za privlačenje mladih zdravstvenih radnika na lokalnoj razini.

Koordinator Vijeća mladih Danko Relić, ujedno i predsjednik Društva mladih liječnika Hrvatskog liječničkog zbora, istaknuo je da treba hitno vratiti povjerenje u zdravstveni sustav, kako bi mladi zdravstveni djelatnici 'vidjeli svjetlo na kraju tunela' i ostali u Hrvatskoj. 

Članica Vijeća je i Brođanka Dora Klindžić studentica fizike na PMF-u, stipendistica prestižne Zaklade Adris za izvrsnost i inovaciju te sudionica međunarodnog natjecanja Odysseus pod pokroviteljstvom EU-a i Europske svemirske agencije.

 

Zadnje vijesti

Američke studentice na praksi u županijskom Zavodu za javno zdravstvo

TKD Alfa Brod nastupio u Ljubljani

U vrtu pronašla protuzrakoplovni projektil

VIJESTI

Dugogodišnja suradnja

Američke studentice na praksi u županijskom Zavodu za javno zdravstvo

FOTO GALERIJA

Mednim doručkom otvorene 21. Poljoprivredno-poduzetničke ideje i 2. Proljetni sajam u Novoj Gradiški

Održana manifestacija „Volim Brod“ – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

Dalija Orešković u Slavonskom Brodu predstavila program START-a: Zalažemo se za uvođenje europske minimalne plaće

Održan središnji dio programa povodom obilježavanja Dana grada

U čast svetom Ivanu Nepomuku zapaljen Ivanjski krijes