Brođani rade kućicu za obitelj iz Nebojana

U Brodskom Varošu Brođani grade kućicu za peteročlanu obitelj čiji je objekt stradao u potresu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.01.2021


 Uz novčane i materijalne donacije te na stotine volonterskih sati koji su mnogi odradili u potresom razrušenom petrinjskom kraju skupina Brođana odlučila je donirati jedinstven dar obitelji čija je kuća stradala u potresu. Naime uz pomoć isključivo donacija odlučili su izgraditi montažnu kuću, a našli su i kome će je idući tjedan donirati. 

"To je standardni kontejner što se tiče dimenzija, a što se tiče unutrašnjosti mi smo pokušali rasporediti tako da ima spavaću sobu, dnevni boravak s kuhinjom i kupaonicu", govori nam Antun Čičić iz Brodskog Varoša koji radi na kućici već dva tjedna, a danas je na rasporedu bojanje zidova i završni radovi. Brođani grade dom za peteročlanu obitelj s malom bebom čija je kuća stradala u potresu.

Sve je krenulo gotovo slučajno, uz dobru volju i nešto novčanih donacija kluba iz Zagreba. 

Sve ostalo slagalo se kao najljepša priča o nesebičnosti i ljudskosti na djelu. Jedni su dali svoje znanje, drugi materijale, treći opremu, a već su se javili i donatori odjeće i ostalih kućnih potrepština. Bit će ovo mala no vrlo funkcionalna kuća u kojoj će obitelj imati sve potrebno za život. Na svega 15-ak kvadrata imat će sve. 

Kuća je pri kraju pa su u pregovorima i načini kao transportirati objekt do Nebojana. Kućica tako u ponedjeljak putuje na svoje odredište. 

"U svakom slučaju smo sretni da možemo pomoći, svi koji rade na kućici su takvi", kaže Josip Čičić koji sa svojim prijateljima raznih zanimanja i vještina radi na kućici zadnja dva tjedna na svim vremenskim uvjetima.

Zajedničko djelo u kojima je zajedništvo pojedinaca rezultiralo velikim projektom. A najveći će dar biti peteročlanoj obitelji koja će zahvaljujući ovim Brođanima od ponedjeljka biti na suhom i toplom u svom skromnom no sigurnom privremenom domu. 

Zadnje vijesti

Oriolik se plasirao u četvrtfinale Kupa Hrvatske

28 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Klub mladih Udruge osoba s invaliditetom "Loco Moto" uživa u zajedničkom druženju

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

U Požegi započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 29. naraštaja ročnika

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“