Brođani neće dobiti otpis dugovanja prema komunalnim poduzećima, barem ne za sada

Grad Slavonski Brod kaže kako otpis dugova građana prema komunalnim poduzećima, nije u njihovoj ingerenciji, ali ne isključuju mogućnost kako će u skladu s proračunskim mogućnostima razmisliti o otpisu dugova blokiranim građanima.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 28.10.2014
Brojni Brođani s nestrpljenjem su očekivali vijest kako će se i njima, po uzoru na neke druge Gradove otpisati dugovanja koja zbog teške socioekonomske situacije imaju prema gradskim komunalnim poduzećima. No iz Grada stiže vijest koja ih neće obradovati, piše soundset.hr.

Naime, iz Gradske uprave kažu kako otpis dugova građanima od strane gradskih trgovačkih društava nije pod ingerencijom Gradske uprave nego uprave trgovačkih društava. Pri tome dodaju kako su do sada kroz brojne socijalne programe među kojima su sufinanciranje troškova stanovanja, oslobađanje od plaćanja komunalne naknade i subvencije gradskog prijevoza, za najugroženije u prošloj godini izdvojili više od 7,5 milijuna kuna.

"Grad Slavonski Brod trenutno ne otpisuje dugove blokiranim građanima, no svjesni problema s kojim se naši građani suočavaju u ovoj dugotrajnoj krizi, ne isključujemo tu mogućnost u budućnost, naravno, u skladu s mogućnostima gradskog proračuna", stoji u odgovoru iz Gradske uprave.

Zadnje vijesti

U Štamparevoj teško ozlijeđen 86-godišnji biciklist

Direktor brodske tvrtke skupo platio kupovinu zaštitnih maski koje nije dobio

Unatoč visokim kaznama, alkoholizirani vozači i dalje prisutni u prometu

FOTO GALERIJA

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline