Brođani na svečanom obilježavanju 25. obljetnice VRO Oluja u Kninu

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnica VRO Oluja obilježena je 4. i 5. kolovoza 2020. u Kninu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.08.2020
Brođani na svečanom obilježavanju 25. obljetnice VRO Oluja u Kninu


 Svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održano je, 5. kolovoza 2020. godine u Kninu. Zvonjavom crkvenih zvona, kojim se simbolično obilježava ulazak Hrvatske vojske u Knin tijekom vojno-redarstvene operacije "Oluja", na Kninskoj tvrđavi je započelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, 25. obljetnice "Oluje" i Dana hrvatskih branitelja.

50-tak članova Hrvatskog Časničkog zbora Brodsko-posavske županije i Udruga Dragovoljaca i Veterana podružnica Brodsko-posavske županije, sudjelovali su 5. kolovoza 2020. godine u Kninu na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomeniku "Oluja 95." te su sudjelovali na podizanju zastave na Kninskoj tvrđavi. Nakon prigodne svečanosti na kninskoj tvrđavi i komemorativnog dijela programa, služena je potom Sveta misa u Crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu,misu  koju predvodio mons. Marin Barišić, Splitsko-makarski nadbiskup.

Odlazak  u Knin članovi su iskoristili izlet za posjet  izletištu Rastokama kod Slunja, Rastoke su predvorje Plitvičkih jezera.

Zadnje vijesti

Sutra se održava Brodski hodaton

Ukupno 436 prometnih prekršaja, najviše nepropisne brzine

Alkoholiziran vikao na zaposlenice kasina, 18-godišnjak pod utjecajem alkohola vrijeđao policajce

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“