Brođani na Europskom prvenstvu u curlingu

Švicarski grad Geneva bio je domaćin Europskog prvenstva C divizije u curlingu, a među deset reprezentacija bila je i hrvatska izabrana vrsta, u kojoj su četvorica Brođana.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.09.2021
Brođani na Europskom prvenstvu u curlingu


 Riječ je o tome da nacionalnu reprezentaciju čini momčad državnih prvaka, a to su ove godine u Hrvatskoj članovi Curling kluba Legija Zagreb, udruge koju su osnovali slavonskobrodski curlingaši na "privremenom radu" u Zagrebu. Boje reprezentacije branili su Brođani Ante Baus, Bruno Samardžić i Vedran Horvat, zatim Miroslav Jurković iz Kutine i Zagrepčanin Dražen Ćutić, a zbog ozljede nije mogao nastupiti još jedan Brođanin, Hrvoje Tolić.

Naši su reprezentativci izborili tri pobjede i pretrpjeli šest poraza te natjecanje završili na 7. mjestu, što je dobar rezultat s obzirom na činjenicu da u Hrvatskoj još uvijek nema niti jedne prave curling staze. Hrvatska je pobijedila Ukrajinu (7:4), Luksemburg (7:4) i Andoru (9:5), a bolji od naših curlingaša bili su reprezentativci Rumunjske (7:4), Slovenije (9:2), Lihtenštajna (10:6), Irske (11:2), Belgije (6:4) i Slovačke (10:3). Pobjednici Europskog prvenstva C divizije su reprezentativci Slovenije koji su u finalu pobijedili Belgiju 8:5.

Zadnje vijesti

Hrvoje Mišić se oprostio od NK Marsonije

123 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 5 osoba preminulo

Ekipa Brodsko-posavske županije državni prvaci u šah

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja