'Brod open race' - moto spektakl u Slavonskom Brodu

Big bike racing tim najavljuje Cestovnu moto utrku za otvoreno prvenstvo Hrvatske 'Brod open race', koja će biti održana 29. kolovoza, na 'Vijušu', odnosno oko dvorane Vijuš i stadiona NK Marsonia u Slavonskom Brodu. Program natjecanja počinje treninzima ujutro u 8 sati, oko 13 sati je Stunt show, a utrke po klasama na rasporedu su od 14,00 do 18,00 sati.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.08.2021
'Brod open race' - moto spektakl u Slavonskom Brodu


 Predsjednik organizacijskog odbora utrke, višestruki državni prvak u cestovnom motociklizmu Nenad Jagodić, s ponosom je predstavio Big bike racing tim. " Mi smo organizatori sedme od devet ovogodišnjih utrka za Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnom motociklizmu. Na ovom projektu zajedno radimo skoro dvije godine. Malo ljudi zna da su se u Slavonskom Brodu još negdje 1926. godine vozile trke za prvenstvo tadašnje države Kraljevine SHS, a posebno je interesantno da su se te utrke vozile također na Vijušu. Mi smo odlučlili da utrku održimo oko sportskih objekata grada Broda na Vijušu, jer nam je ta lokacija zanimljiva iz više razloga, prije svega zbog odlične infrastrukture".

Na ovoj utrci vozit će motocikli u tri discipline: skuteri, old tajmeri i brzinci. Unutar svake od tih kategorija biti će više utrka. Skuteri unutar sebe imaju tri klase 50, 70 i no limit, old tajmeri voez u 10 različitih klasa, a brzinci u 5 različitih klasa. S obzirom na to da sve moramo odraditi u jednom danu, koncepcija je takva da ćemo u nedjelju imati devet različitih utrka.

Dužina staze je 1273 metra, vozit će se lijevi krug, start i cilj će biti ispred Kajak kanu kluba. Da bi imali sigurnost morali smo postaviti dvije 'šikane' ili usporenja, kako bi na određenim dionicama vozači smanjili brzinu i mogli sigurno ući u zavoje. Sigurnost nam je najvažnije, kako za vozače, tako i za publiku. Organizacija ovakvog događaja je iznimno zahtjevna, mi smo već pripremili oko 1200 bala slame, te 1200 automobilskih guma koje su obojane u crveno-bijelu boju, imamo više od 1000 metara zaštitnih ograda, zbog sigurnosti gledatelja, ali i samih natjecatelja na stazi.
 
Gledatelji će moći doći sa zapadne strane, od restorana Brođanka i Vrazovom ulicom sa istoka. Oni će moći ući u unutrašnji dio staze, razgledati boksove, opremu, tehniku i same motore, razgovarati s vozačima i mehaničarima, ali isključivo u vremenu kada se ne voze treninzi ili utrke. Vjerujemo da će najveći broj gledatelja htjeti biti na startu, koji će biti na južnom dijelu staze, između stadiona Marsonije i parkirališta kraj Save - rekao je Jagodić.
 
 
Tradicionalno dobra suradnja brodskih bikera s PU Brodsko-posavskom, nastavljena je i ovaj put. Policijski službenik za sigurnost cestovnog prometa Mato Pušeljić je istaknuo da policija u ovom slučaju nema velikih zahvata jer "za razliku od klasičnih moto susreta, ovdje se radi o utrci po pravilima Moto saveza. Policija više sudjeluje u vanjskom osiguranju. Stoga obavijest za Brođane, da će klasično zatvaranje prometa biti samo na dan utrke, od 6 sati ujutro. Planirano je da bi do 20 sati sve trebalo biti završeno. Organizator je ishodovao sve potrebne dozvole tako da sa naše strane ne će biti nikakvih problema".

Goran Tomić, voditelj dijela ekipe koji brine o sigurnosti utrke je posebno zamolio posjetitelje da taj dan izbjegnu šetnju s psima u samoj zoni utrke jer bi psi mogli biti uznemireni bukom sa staze.  
 
Ne propustite 'Brod open race', adrenalinski spektakl, u nedjelju 29. kolovoza u Slavonskom Brodu. Ulaz je besplatan.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Vanesa brončana na Europskom prvenstvu

Udruga Marsonia Zagreb okuplja sve zagrebačke Brođane na jednome mjestu

48 novooboljelih osoba od Covid-19 u proteklih 24 sata

FOTO GALERIJA

Obilježena 30. obljetnica pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje