Brod na Savi ove subote ugošćuje Zadar

Premda su u novu prvoligašku sezonu košarkašice Broda na Savi krenule s 8 uzastopnih poraza na kraju su prvi dio sezone nakon 11 odigranih utakmica završile na 10. mjestu od 12 klubova. S obzirom da će posljednja 3 kluba ispasti iz lige pred Brođankama je grčevita borba za ostanak u najboljem i najelitnijem razredu hrvatske ženske košarke.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 12.01.2019
Brod na Savi ove subote ugošćuje Zadar


Gledajući ljestvicu nakon 11. kola za sada je izgledno da će se između 4 kluba tražiti 3 koja će ispasti iz lige. Od ta 4 kluba čak 3 su iz Slavonije i Baranje, dok su uz košarkašice Broda na Savi tu još Plamen Požega i osječka Mursa, dok je iz sjevernog dijela Hrvatske Podravac iz Virja. Prema tome ekipa trenera Dražena Rimarčuka na 10. mjestu ima 2 pobjede i 9 poraza, dok isti omjer ima Podravac iz Virja na 9. mjestu. Iza njih s jednom pobjedom su osječka Mursa i Plamen Požega te će do kraja utakmice između ovih klubova odlučivati koja će 3 napustiti prvoligaško društvo.

Vrlo važan detalj za ambicije i planove Broda na Savi dogodio se pred kraj prošle godine kada se u klub iz Mađarske vratila Mihaela Lazić. Uz njen povratak na parket se nakon neugodne ozljede vratila i jedina prava seniorka Ella Đukić te su odmah došle pobjede. Prvo domaća nad Podravcem iz Virja, a onda i gostujuća u Požegi. Ostaje žal za domaćim porazom od osječke Murse, ali u toj utakmici nije bilo Lazić i Đukić jer da su one bile u sastavu sasvim sigurno bi se Brođanke mogle nadati i trećoj pobjedi. Uz njih dvije veliku minutažu još su imale Nika Kurdija, Tea Josipović i Edita Poljac te je svaka od njih 3 tijekom prošle polusezone imala svojih dobrih utakmica.

U nastavku prvoligaške sezone košarkašice Broda na Savi najviše će se posvetiti utakmicama protiv klubova s kojima se bore za ostanak u ligi. Tako će se prvo Brođanke gostovati u Osijeku, pa u Virju, dok na kraju na Vijuš dolazi Plamen Požega. Međutim, ukoliko se i u drugim susretima ukaže prilika za pobjedom igračice trenera Rimarčuka sasvim sigurno će ju znati iskoristiti. Vrlo vjerojatno da u igračkom kadru neće biti promjena.

U međuvremenu je stigla potvrda da će Mihaela Lazić u nastavku sezone ostati u matičnom klubu što bitno povećava njihove izglede za ostankom u ligi. U 12. kolu koje je prvo u nastavku prvenstva košarkašice Broda na Savi sutra se u dvorani Vijuš od 17 sati sastaju protiv Zadra koji se na ljestvici nalazi na 4. mjestu s 8 pobjeda i 3 poraza.

 

Zadnje vijesti

Tri pobjede boksača Radničkog u 1. Hrvatskoj boksačkoj ligi

Malik Tintilinić, Domaći, Palunko, Potjeh i Stribor vlakom iz davnina stižu u Slavonski Brod

Rock Brod plovi 12 godina, kreacija i inspiracija mladosti i trajanja

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Ljeto je pred vratima, vaga pod krevetom – upište Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Svečano otkrivene brončane ploče s imenima Maria Mandžukića, Ivice Olića i Ivana Rakitića

Petnaest odličja za Brođane

Zagrebačka Uspinjača osvojila Kup Hrvatske u odličnom finalu

Harmonikaši iz Livna pobjednici 9. Međunarodnog festivala harmonike Bela pl. Panthy

Ponovno buknuo požar na pilani u Trnjanima