'Brak po Ustavu mora biti zajednica žene i muškarca'

Danas je započela akcija građanske inicijative "U ime obitelji" kojom do 26.svibnja planiraju prikupiti 375 tisuća potpisa za referendum, kojim traže da se Ustavom brak definira kao zajednica isključivo žene i muškarca.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 12.05.2013
Građanska inicijativa 'U ime obitelji' pokrenula je postupak za izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma s pitanjem: 'Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?'. Potpisi se prikupljaju i u našem gradu, na Korzu je postavljen štand, a potpisi su se jutros prikupljali u u blizini crkvi.

Traže i podršku predsjednika Josipovića u akciji protiv ozakonjenja istospolnih zajednica. Potpisi će se prikupljati od 12. do 26. svibnja, a inicijativa je uputila dopis i predsjedniku Josipoviću, kojim traže njegovu javnu podršku.

'Uvjereni smo da kao predsjednik niste skloni pokušajima pojedinih skupina da se hrvatskom društvu nametne izjednačavanje istospolnih partnerstva s brakom u RH', piše, između ostalog, u dopisu Građanske inicijative predsjedniku Josipoviću.

Plan inicijative 'U ime obitelj' je raspisati referendum, za koji po zakonu unutar 15 dana moraju prikupiti 375 tisuća potpisa, odnosno 10 posto upisanog biračkog tijela, a cilj je da se u  Ustavu upiše odredba o braku kao zajednici muškarca i žene.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Negativni nalazi svih uzetih briseva u Brodsko-posavskoj županiji, uključujući i medicinskog osoblja brodske bolnice

Odlična ideja - e-knjige u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod

Devetnica i dan čašćenja Gospe Brze Pomoći u Sl. Brodu

VIJESTI

Koronavirus

Negativni nalazi svih uzetih briseva u Brodsko-posavskoj županiji, uključujući i medicinskog osoblja brodske bolnice

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji