"Božićnu svjetlost" braće Pavletić u Malinu nije ugasila niti epidemija

S obzirom da je epidemije koronavirusa ove godine ukrala dio božićne čarolije, dio donosimo iz Malina, točnije Tematskog parka braće Pavletić, koji je i ove godine zasjao obasjan svjetlima tisuća lampica.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.12.2020


 Postoje mjesta čiju čaroliji ništa ne može niti epidemije. Jedno takvo Tematski je park u Malinu,  koji svake godine priča jedinstvenu blagdansku priču. Riječ je o izložbi naziva "Božićna svjetlost". U središtu priče ove su drvene skulpture. Njih tridesetak danas se može vidjeti čitave godine. Svaka ima svoju povijest. Motivi su različiti, od onih slavonskih kao što su konji, pa sve do onih nadahnutih književnošću. Jedna od njih je i Djevojka s leptirom, koja je u parku dobila posebno mjesto, a nosi ime Tena. Za braću Pavletić, ima poseban značaj.

Posjetitelja je možda nešto manje, ali isto se ne može reći za planove braće Pavletić. Pišu europske projekte, rade na aktivnom uključivanju mladih u svoje aktivnosti, izrađuju nove skulpture, grade nove građevine, spajaju svjetsku i hrvatsku književnost, likove iz bajki i priča. Njihova priča ovih je dana u blagdanskom ruhu, što posjetitelji mogu provjeriti još neko vrijeme. 

Zadnje vijesti

Otvoreno prihvatilište za beskućnike

23. siječnja - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

Liječnici pozivaju građane na preventivne preglede

FOTO GALERIJA

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić