"Božićnu svjetlost" braće Pavletić u Malinu nije ugasila niti epidemija

S obzirom da je epidemije koronavirusa ove godine ukrala dio božićne čarolije, dio donosimo iz Malina, točnije Tematskog parka braće Pavletić, koji je i ove godine zasjao obasjan svjetlima tisuća lampica.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.12.2020


 Postoje mjesta čiju čaroliji ništa ne može niti epidemije. Jedno takvo Tematski je park u Malinu,  koji svake godine priča jedinstvenu blagdansku priču. Riječ je o izložbi naziva "Božićna svjetlost". U središtu priče ove su drvene skulpture. Njih tridesetak danas se može vidjeti čitave godine. Svaka ima svoju povijest. Motivi su različiti, od onih slavonskih kao što su konji, pa sve do onih nadahnutih književnošću. Jedna od njih je i Djevojka s leptirom, koja je u parku dobila posebno mjesto, a nosi ime Tena. Za braću Pavletić, ima poseban značaj.

Posjetitelja je možda nešto manje, ali isto se ne može reći za planove braće Pavletić. Pišu europske projekte, rade na aktivnom uključivanju mladih u svoje aktivnosti, izrađuju nove skulpture, grade nove građevine, spajaju svjetsku i hrvatsku književnost, likove iz bajki i priča. Njihova priča ovih je dana u blagdanskom ruhu, što posjetitelji mogu provjeriti još neko vrijeme. 

Zadnje vijesti

Vanesa brončana na Europskom prvenstvu

Udruga Marsonia Zagreb okuplja sve zagrebačke Brođane na jednome mjestu

48 novooboljelih osoba od Covid-19 u proteklih 24 sata

FOTO GALERIJA

Obilježena 30. obljetnica pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje