BOSO preuzeo PAN, novi vlasnik optimističan

Spas od potpunog propadanja i zatvaranja dijela PAN-ovih trgovina ponudila je tvrtka Boso.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 16.02.2013


Trgovačko poduzeće Vinkovčanina Bosiljka Stanića na hrvatskom tržištu postoji već 22 godine i  posjeduje lanac maloprodajnih objekata, pizzerija i mjenjačnica u svih 5 slavonskih županija. Na deset godina preuzeli su dugogodišnji najam nad 45 trgovina PAN-a. No ono najbitnije Boso preuzima i PAN-ove radnike.

''Imamo obavezu preuzeti 150 PAN-ovih djelatnika s ugovorima kakve su dosada imali'', istiće Stanić.

20 objekata već je otvoreno u Đakovu. S današnjim danom završene su inventure u svim trgovinama. Novi vlasnik platio je zaostale dugove, prvenstveno struju, vodu i plin jer je 10-.ak trgovina bilo u potpunoj blokadi. Prvi korak je otvaranje svih poslovnica te sređivanje polica i zidova u skladu s dizajnom ostalih prodavaonica u lancu.

Iako se svi trgovci tuže na nelojalnu konkurenciju velikih inozemnih trgovačkih lanaca i male tzv. Kvartovske trgovine imaju svojih prednosti.

''Taj dio trgovina iz susjedstva dosada je bio napušten jer svi idu u centre, ali kako gorivo poskupljuje i ljudi uzimaju manje po kupovini, te trgovine se vraćaju na svoje'', rekao je novi vlasnik.

Preuzeti 45 novih objekata i 150 radnika u doba krize za mnoge zvuči preriskantan potez. Novi vlasnik ipak je optimističan i kaže ''U velikom diskontu svi ste broj, u malom vam znaju ime i prezime''.

Argumenti vlasnika dovoljni su za otvaranje svih preuzetih trgovina. Pokusni rok bit će godinu dana nakon kojih će revidirati stanje po poslovnicama i utvrditi isplativost investicije. Procjene novog vlasnika su na 45 poslovnica ostvariti godišnji prihod od 150 milijuna kuna. Uz potrebnu dozu optimizma, tvrdi Stanić, to je moguće. 

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Policija kod 26-godišnjaka pronašla 77 grama marihuane

Ukrala bankovnu karticu pa lažno prijavila da je i njoj ukradena

Euroherc i Adriatic uručili vrijedne nagrade i dobitnicima u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske