Bošnjaković: Svatko mora biti svjestan svoje odgovornosti za vlastito zdravlje, svojih obitelji i sugrađana

Na području Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata registrirano je 18 novooboljelih od COVID-a 19, 11 je s područja grada Slavonskog Broda, po 1 iz Trnjana, Sibinja, Gundinaca, Divoševaca, Nove Gradiške i Starog Slatinika, te 1 jedan strani državljanin(iz Njemačke). Tim povodom, a nakon održane sjednice županijskog Stožera CZ, ispred zgrade Županije održana je konferencija za medije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.10.2020
Bošnjaković: Svatko mora biti svjestan svoje odgovornosti za vlastito zdravlje, svojih obitelji i sugrađana


 O trenutačnoj situaciji što se zaraze COVID-om 19 tiče podatke novinarima iznijeli su načelnik županijskog Stožera CZ Stjepan Bošnjaković, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije dr.Ante Cvitković i načelnik PU Brodsko-posavske Antun Valić.

-Danas je u Hrvatskoj broj zaraženih dosegao rekordnu brojku, mi kao Županija dosta se dobro "držimo" ali ipak i mi bilježimo porast broja oboljelih. Osigurali smo potrebne količine šatora, kontejnera i zaštitne opreme za potrebe zdravstvenih ustanova i s time nastavljamo i dalje jer se epidemiološka situacija pogoršava, njezine negativne ekonomske posljedice osjećaju i naše zdravstvene ustanove-kazao je na početku današnje tiskovne konferencije Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera CZ Brodsko-posavske županije i zamjenik brodskoposavskog župana. Pozvao je sve građane ali i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih odnosno na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje preporuka za sprječavanje zaraze, pridržavanje svih dosad donijetih mjera i uputa od ključne važnosti. - Jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom, svatko mora biti svjestan svoje odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje svojih obitelji i zdravlje sugrađana-istaknuo je Stjepan Bošnjaković.

Inače, od ukupno 696 zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije, hospitalizirano je 5 osoba od čega je jedna na respiratoru, pod mjerom samoizolacije trenutno je 401 osoba. -Usprkos povećanju broja novozaraženih, na području Brodsko-posavske županije stanje je u odnosu na ostatak Hrvatske relativno dobro ali je i pitanje vremena kada će se porast broja oboljelih "preliti" i na naše područje. U posljednjih tjedan dana broj oboljelih na 100.000 stanovnika na području Brodsko-posavske županije iznosio je 24, državni prosjek je 69, unatoč tomu nužan je ozbiljan i odgovoran pristup svakog pojedinca u pogledu pridržavanja svih propisanih mjera-naglasio je, uz ostalo, dr.Ante Cvitković. Od Županijskih stožera CZ se traži i iznalaženje rješenja i smještajnih kapaciteta za COVID pacijente. Pozorno ćemo pratiti situaciju u našim COVID odjeljenjima u slavonskobrodskoj i novogradiškoj bolnici, kazao je Bošnjaković, u slučaju njihovog punjenja ranije korišteni smještajni kapacitet u roku dana ili dva možemo staviti u funkciju, te još jednom pozvao sugrađane cijele županije na krajnje odgovorno pridržavanje svih mjera na suzbijanju širenja virusa COVID 19.

Zadnje vijesti

77 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, 1 osoba preminula

Sastanak u županiji s Hrvatskim vodama o obrani od poplava, navodnjavanju, aglomeraciji i budućim projektima

Osigurana dodatna sredstva za sufinanciranje europskih projekata

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja