Bošnjaković: Stanje u vezi vodostaja Save je redovno, ali u svakom trenutku moramo biti spremni

Načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković u petak obišao je sve žurne službe u sastavu tog Stožera kako bi se informirao s aktualnom situacijom i eventualnim potrebama u opremi i ljudstvu a sa svrhom pravovremenog i kvalitetnog rada Stožera, bolje komunikacije i preventivnih radnji.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 16.03.2018
Bošnjaković: Stanje u vezi vodostaja Save je redovno, ali u svakom trenutku moramo biti spremni


 Tim povodom Bošnjaković je posjetio Područni ured zaštite i spašavanja Slavonski Brod, Gradsko društvo Crveni križ Slavonski Brod, Zavod za hitnu medicinu Slavonski Brod, HGSS Stanica Slavonski Brod i Tim CZ-a za spašavanje iz vode–KPA“Marsonia“. Na prvoj postaji pridružio mu se i župan Danijel Marušić te zamjenik župana Damir Mirković.

Bošnjakovićev radni posjet navedenim službama nema, kaže, izravne veze s trenutačnim stanjem vodostaja Save, posrijedi je odrađivanje obveze po odluci Županijske skupštine. 

- Na pretprošloj sjednici Županijske skupštine smo imali izvješće o stanju zaštite i spašavanja na području županije i najavili da ćemo imati redovni obilazak žurnih službi koje djeluju u okviru Stožera. Vremenski se i situacijski poklopilo sa činjeničnim vodostajem Save i pripremnim mjerama za obranu od poplave na području naše županije, tako da je jedno s drugim nekako povezano. Mi smo održali dvije sjednice Stožera u pripremi obrane od poplave kako bismo održali sve žurne službe u određenom stanju pripravnosti i spremnosti za vodni val koji nas očekuje narednog tjedna. Na području Brodsko-posavske županije ne očekujemo veće probleme, niti približno kako je bilo 2014-te. U Slavonskom Brodu je vodostaj Save jutros +720 cm, još je 30 cm do uvođenja redovnih mjera obrane od poplave, sada smo još u stanju pripremnih mjera. Ne očekujemo da ćemo ući u izvanredne mjere obrane od poplave, pogotovo ne u izvanredno stanje, tako da očekujemo da će taj vodni val u utorak i srijedu proći kroz područje naše županije bez većih problema. No, to ne znači da ne trebamo biti budni i spremni iako imamo precizne podatke o očekivanom tijeku rasta vodostaja. Znamo kako će se vodostaj kretati, ali želimo biti spremni za potencijalne opasnosti-izjavio je samo za Brodportal Stjepan Bošnjaković. 

Zadnje vijesti

Šuma u slikama, riječima i mirisima proljeća

Raspored odvoza krupnog otpada u 2019. godini u akciji "Volim svoj grad"

Obilježava se Nacionalni dan invalida rada

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Ljeto je pred vratima, vaga pod krevetom – upište Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Svečano otkrivene brončane ploče s imenima Maria Mandžukića, Ivice Olića i Ivana Rakitića

Petnaest odličja za Brođane

Zagrebačka Uspinjača osvojila Kup Hrvatske u odličnom finalu

Harmonikaši iz Livna pobjednici 9. Međunarodnog festivala harmonike Bela pl. Panthy

Ponovno buknuo požar na pilani u Trnjanima