Bošnjaković: Preuzet ćemo 41000 kirurških maski, 7000 maski FFP2, 1070 kirurških ogrtača i 530 zaštitnih naočala

Danas s početkom u 12 sati održana je tiskovna konferencija Stožera Civilne zaštite na kojoj su javnosti pružene sve najnovije informacije vezane uz epidemije koronavirusa na području Brodsko-posavske županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 31.03.2020
Bošnjaković: Preuzet ćemo 41000 kirurških maski, 7000 maski FFP2, 1070 kirurških ogrtača i 530 zaštitnih naočala
 Načelnik Stožera CZ BPŽ Stjepan Bošnjaković izvijestio je kako se danas u popodnevnim satima očekuje značajna količina zaštitne opreme koja pristiže opskrbnim kontigentom iz Zagreba, a namijenjena je za sve u sustavu.

"Oprema koja je nabavljena ranije distribuirana je u 6 zdravstvenih ustanova, obje bolnice, domove zdravlja, Nastani zavod za javno zdravstvo i u Zavod za hitnu medicinu. S obzirom na današnje količine preuzete opreme ići će se I korak dalje. Preuzet ćemo 41000 kirurških maski, 7000 maski FFP2, 1070 kirurških ogrtača i 530 zaštitnih naočala. Osim spomentih zdravstvenih ustanova, dio opreme bit će raspodijeljen liječnicima obiteljske medicine i stomatolozi, a dio opreme dobit će i Dom za starije i nemoćne, mrtvozornici, Bolnica "Sv. Rafael” na Strmcu, Crveni križ  kao I ustanove za zdravstvenu skrb u kući. Također dio opreme bit će odvojen za potrebe karantene kao i za operativne snage sustava Civilne zaštite, odnosno lokalne stožere CZ. Radi se o značajnoj količini opreme koja je pristigla iz Kine I UNICEF-a  čija će se distribucija nastaviti i dalje sukladno potrebama kroz kanale koje je uspostavila Vlada RH. Oprema će biti preuzeta tijekom današnjeg popodneva, a sutra raspodijeljena ustanovama", izvijestio je Bošnjaković.

Antun Valić, načelnik PU brodsko-posavske izvijestio je kako je trenutno je 1180 osoba u samoizolaciji, a tijekom protekla 24 sata evidentirano je 3 slučaja kršenja ovih mjera, Od početka primjene ove mjere zaprimljeno je 111 dojava od čega je u 29 slučajeva utvrđeno kršenje. Od primjene mjere zabrane kretanja 29 osoba kretalo se bez propusnica.

Župan Danijel Marušič kazao je da je unatoč trenutnoj epidemiološkoj slici situacija u Brodsko-posavskoj županiji dobra. Opetovano je apeliro na građane da se pridržavaju izrečenih mjera jer one nisu na snazi kako bi se nekome ograničavala sloboda, već da spriječe širenje bolesti. Zdravstveni radnici, kazao je Marušić, vode "rovovsku bitku” I naša je dužnost ne dovoditi ih u opasnost zbog nepoštivanja mjera i neodgovornog ponašanja.Zamolio je građane da situaciju shvate ozbiljno. Kazao je da sve institucije dobro rade svoj posao, da se Stožer CZ BPŽ sastaje gotovo svakodnevno, da nabavka opreme teče sukladno planu, no sve se to može ugroziti neodgovornim ponašanjem i zaobilaženjem  pravila. Propusnice se ne smiju zlorabiti I izdavati olako jer sve mjere idu u smanjenju kretanja, a time I širenja zaraze.

Zadnje vijesti

Planković u Slavonskom Brodu prisustvovao sjednici ŽO HDz-a, dogovorena dinamika rada za izbore

Drugi dan Hrvatskog Premier Tenisa obilježio spektakularan meč Majoli, Ivaniševića i mladih snaga

Nogometna akademija NOPO – Legen krenula s radom

VIJESTI

Parlamentarni izbori 2020.

Planković u Slavonskom Brodu prisustvovao sjednici ŽO HDz-a, dogovorena dinamika rada za izbore

FOTO GALERIJA

Brza DC/AC punionica vozila na električnu energiju u gradu Slavonskom Brodu

Slavimo biološku raznolikost i Brodsko-posavske županije

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu