Bošnjaković: Izvršili smo novu nabavu sredstava i zaštitne opreme za sve zdravstvene ustanove

Iako je u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije registrirano "samo" 36 novooboljelih osoba od Covida-19, ukupno stanje u pogledu pandemije i zaraženosti virusom SARS-Cov-2 činjenično nije bitno bolje nego proteklih dana.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 01.12.2020
Bošnjaković: Izvršili smo novu nabavu sredstava i zaštitne opreme za sve zdravstvene ustanove


 Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada iznosi 4.416, broj aktivnih slučajeva je 742.

Hospitalizirane su ukupno 82 osobe, osam više nego prethodni dan, u slavonskobrodskoj bolnici 56 osoba u novogradiškoj bolnici 26. Dobra je vijest da u zadnja 24 sata nije bilo preminulih, pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 1.572 osoba.

- Među ostalim odlukama jučer je donijeta i odluka o zabrani prelaska graničnih prijelaza u Republici Hrvatskoj, dakle mijenja se režim prelaska graničnih prijelaza. Protekli tjedan izvršili smo novu nabavu sredstava i zaštitne opreme za sve zdravstvene ustanove, nabavljeno je, uz ostalo, i 50.300 komada zaštitnih maski, 46.000 rukavica, 2700 zaštitnih odijela, veća količina naočala i dr., da se malo olakša  situacija u našim zdravstvenim ustanovama da ne moraju nabavljati na tržištu a imaju povećane potrebe zbog Covid pandemije-rekao je uz ostalo načelnik županijskog Stožera CZ Stjepan Bošnjaković. 

- U našoj brodskoj Općoj bolnici na današnji dan imamo 56 pozitivnih hospitaliziranih Covid  pacijenata, na Covid 19 pozitivnih osoba, od kojih je 7 na respiratoru, 46 se nalazi u Covid 1 i Covid2 zgradi, 10  u jedinici intenzivnog liječenja. U samoizolaciji su 53 djelatnika bolnice, . Sve ukupno, kao što vidite, brojke su i dalje visoke, to je kao neko upozorenje da nas stalno drži pripravnima. Prilagođavamo se svakoj situaciji, surađujemo i sa ostalim zdravstvenim ustanovama na dnevnoj bazi, jedna naša medicinska sestra i medicinski tehničar odlaze na ispomoć u Osijek. Osijek pomaže i nama, suradnja sa zdravstvenim ustanovama je vrlo intenzivna, ubrzo ćemo početi koristiti i novi CT uređaj koji smo dobili od Ministarstva zbog potreba i Covid-a-kazao je dr. Josip Samardžić, ravnatelj brodske Opće bolnice "Dr. Josip Benčević". 

Ivica Kovačević, zamjenik  načelnika PU brodsko-posavske, izvijestio je, uz ostalo, da su policijski službenici obavili 5733 provjera vezano za kršenje mjera samoizolacije. -Obavljeno je i 1217 nadzora u ugostiteljskim objektima vezano uz prekoračenje radnog vremena, samo tijekom jučerašnjeg dana izvršeno je 126 takvih nadzora. Danas je stupila na snagu i odluka o privremenoj zabrani kretanja preko graničnih prijelaza RH.  Primjerice, u BiH će se moći otići ali po povratku takve osobe će biti obvezne testirati se na Covid19-kazao je Ivica Kovačević. 

Dodajmo i to da su tijekom proteklog tjedna inspektori Civilne zaštite izvršili 253 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima i na javnim okupljanjima: kod 18 gospodarskih subjekata evidentirano je kršenje epidemioloških mjera i to u trgovinama 11, na javnim okupljanjima 4, u uslužnim djelatnostima, u caffe barovima 1.

Zadnje vijesti

Otvoreno prihvatilište za beskućnike

23. siječnja - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

Liječnici pozivaju građane na preventivne preglede

FOTO GALERIJA

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić