Borac za općinu Bukovlje, Blažan Janičić iz HNS-a

Vijećnik Općinskog vijeća Općine Bukovlje Blažan Janičić, aktivirao se te preuzeo vođenje podružnice HNS-a u Bukovlju. Podružnica HNS-a općine Bukovlje u zadnja tri saziva ima svog vijećnika, koji uspješno surađuju sa svim vijećnicima iz drugih političkih stranaka radeći za dobrobit stanovnika ove općine...

Autor: Brodportal | Datum objave: 31.01.2018


Početak djelovanja odnosno interes za politiku i politička zbivanja Blažanu sežu u daleku 1971. godinu. Za vrijeme intenzivnog djelovanja Savke Dabčević Kučar i Mike Tripala te njihovog mitinga u Slavonskom Brodu održanog ispred robne kuće „Vesna“. U to vrijeme bilo je mnogo teže iznositi svoje „Hrvatstvo“, nego li je to danas. Inat koji se probudio u nama okupljenima u nacionalno reformskoj struji Hrvatskog proljeća, bio je velik i uistinu za to doba i opasan. Isticanjem ovakvih stavova smatrao se velikim šovinizmom. Proljećari su svoje stavove isticali na mnogo načina između ostalog i navijajući za sve Hrvatske sportske klubove od Hajduka, Dinama do Lokomotive.

Hrvatsko proljeće ostavilo je duboki trag i na Blažanu. Tada dolazi 1990. godina i domovinski rat, te po završetku Blažan dobiva poziv svoje susjede Željke Siser, članice HNS-a za sudjelovanje u radu stranke. Današnji vijećnik općine Bukovlje Blažan Janičić, aktivirao se te preuzeo vođenje podružnice HNS-a u Bukovlju. Ističući kako je u doba vodstva prof.dr.sc. Davorina Đanića bila prekretnica za HNS Brodsko-posavske županije, ostvarujući najbolji rezultat pri samostalnom izlasku na izbore u V. izbornoj jedinici.

Podružnica HNS-a općine Bukovlje u zadnja tri saziva ima svog vijećnika, koji uspješno surađuju sa svim vijećnicima iz drugih političkih stranaka radeći za dobrobit stanovnika općine Bukovlje. Suradnjom vijećnika i načelnika općina je porasla u svim segmentima, od komunalnih infrastruktura do asfaltiranja ulica u rubnim dijelovima naše općine. Vodeći brigu o malom čovjeku Blažan obilazi socijalno ugrožene obitelji svoje općine pomažući im da prebrode teške trenutke. Organizirao je za potrebite, financijsku pomoć i pomoć u nužnim sredstvima za život, ističući svoju pohvalu za članove predsjedništva stranke gosp. Igora Rubila i gosp. Branimira Vujčića koji su mu u tome pomogli. Odlična je to ekipa mladih ljudi, rijetki su danas takvi koji proaktivno djeluju u svom okruženju.

Rast HNS-a, najviše ovisi o pomlađivanju članstva što je danas izrazito teško obzirom na veliku stopu iseljavanja i nizak natalitet, vjerujem u trenutno vodstvo stranke naše nove mlade ljude jer vraćaju i bude članove što je vidljivo kroz aktivnosti koje provode. Cjelokupna slika stanja u našoj domovini govori nam da se sve političke opcije moraju zajedno boriti u podizanju standarda i kvalitete života kako u Slavoniji tako u cijeloj državi. „Tolerantnost, rad i uvažavanje, to je jedini ključ za napredak“, riječi su gospodina Blažana.

Zadnje vijesti

U Slavonskom Brodu odigrana predstava "Kad svijeće dogore"

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima

Građani, ne držite pin uz bankovne kartice

FOTO GALERIJA

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima

Održana manifestacija „Volim Brod“ – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

Obilježen Dan grada Slavonskog Broda

Motorijada opravdala očekivanja više od 4 tisuće bikera i 15 tisuća posjetitelja

Otvorena izložba Vedrana Ružića: Simfonija betona i željeza