Bono Peić i Djevojački zbor odlaze na državno natjecanje

Početkom ožujka Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga organiziralo je i provelo regionalno natjecanje u sklopu 58. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.03.2020
Bono Peić i Djevojački zbor odlaze na državno natjecanje


  Ove godine zastupljene su bile sljedeće discipline: zborovi, klasični balet, suvremeni ples, udaraljke, harfa, harmonika, drveni puhači, limeni puhači i gudači. Glazbena škola Slavonski Brod i ove je godine imala svoje predstavnike, i to dvoje solista te zborski ansambl.

U Jastrebarskom su se natjecali flautisti (3. ožujka) i saksofonisti (6. ožujka), a natjecanje za zborove organizirano je na način da je stručna komisija obilazila gradove natjecatelja pa su u našoj školi boravili 3. ožujka.  

Bono Peić, učenik 4. razreda flaute u klasi prof. Ivane Kljajić, osvojio je prvu nagradu u 3. kategoriji discipline Flauta postigavši 90,50 bodova. Od 25 natjecatelja Bono je među 11 učenika koji su prošli na državno natjecanje. Na nastupu ga je za klavirom pratio prof. Frano Fabris. Djevojački zbor Glazbene škole pod vodstvom dirigentice prof. Danijele Božičević i uz korepetitora prof. Hrvoja Aušića također je osvojio prvu nagradu (90 bodova) u 3. kategoriji discipline Zbor te, uz još tri zbora iz Splita, Rijeke i Zagreba, nastavlja put na državno natjecanje. 

Adrian Djaković, učenik 2. razreda saksofona u klasi prof. Marka Rušnova, natjecao se u 1. kategoriji discipline Saksofon u kojoj je postigao odličnih 84,75 bodova i osvojio drugu nagradu. I Adriana je na nastupu pratio korepetitor prof. Frano Fabris.

Već sada Glazbena škola Slavonski Brod može se pohvaliti jednom od najuspješnijih ''natjecateljskih sezona'' jer ova školska godina (2019./2020.) donijela je tri državna natjecanja - u prosincu bio je to Trio harmonika, a početkom travnja na državno će solist flautist i Djevojački zbor. Velik je to uspjeh koji ujedno uključuje i velik broj učenika, uspjeh na kojemu treba čestitati njihovim upornim mentorima. Državno natjecanje očekuje ih početkom travnja u Zagrebu, za što su se već nastavili dodatno pripremati, no već i sam prolazak među najbolje nagrada je sama za sebe. 

izvor. Glazbena škola Slavonski Brod

foto:

lijevo: Djevojački zbor pod ravnanjem prof. Danijele Božičević

desno gore: Prof. Frano Fabris, Bono Peić i prof. Ivana Kljajić

desno dolje: Adrian Djaković i prof. Marko Rušnov

Zadnje vijesti

Bez golova u Starom Slatiniku između domaćina i gosta iz Nove Kapele

Zbog neprilagođene automobilom brzine sletio s kolnika

Munjevitom akcijom brodskih policajaca uhvaćeni počinitelji nekoliko kaznenih djela

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“