Bolnicama u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški novi dijagnostički uređaji

Slavonskobrodska Opća bolnica dobiva novi 5 milijuna kuna vrijedan MSCT uređaj, novi ultrazvučni aparati stižu i bolnici Nova Gradiška.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.05.2020
 U okolnostima pandemije koronavirusa presudnu važnost ima dijagnostika, a kako bi podigli kvalitetu iste na najvišu razinu Ministarstvo zdravstva donira bolnicama sredstva za nabavku novih višeslojnih CT, mobilnih rentgenskih i UZV aparata. Slavonskobrodska OB dr. Josip Benčević tako će uskoro dobiti 5 milijuna kuna vrijedan novi MSCT – višeslojni dijagnostički aparat za kompjuteriziranu tomografiju čitavog ljudskog tijela i angiografiju krvnih žila, sli i novi mobilni multifunkcionalni digitalni rentgen.

Ovaj će iznimno vrijedan uređaj biti smješten na Službi za kliničku radiologiju brodske Opće bolnice i koristit će se primarno za potrebe dijagnosticiranja osoba oboljelih od bolesti COVID 19, ali i za sve druga unutarnja oboljenja. 

Novi MSCT uređaj u potpunosti će financirati ministarstvo zdravstva, a prethodnu je suglasnost na potpisivanje Ugovora o njegovoj nabavci, obzirom da je riječ o ulaganju većem od milijun kuna, dala Županijska skupština na elektroničkoj sjednici.

Osim toga, novogradiškoj Općoj bolnici uskoro stižu i dva nova ultrazvučna aparata ukupne vrijednosti 750 tisuća kuna, što također financira Ministarstvo zdravstva. Sve u cilju što kvalitetnije skrbi za sve pacijente.  I požeška Opća županijska bolnica u Požegi dobiva mobilni multifunkcionalni digitalni rentgen.

Značaj je utoliko veći što se vrhunskom dijagnostičkom opremom najsuvremenijih standarda postiže kvalitetna skrb za oboljele ali i u mnogo čemu olakšava rad, prije svih radiologa, a potom i liječnika svih specijalnosti. 

Zadnje vijesti

Kako postati ekološki proizvođač?

Prva kazališna predstava u epidemiji koronavirusa u Slavonskom Brodu

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

FOTO GALERIJA

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu