Bolnica uskoro dobiva integriranu operacijsku dvoranu vrijednu 6,8 milijuna kuna

"Kraći put do zdravlja” naziv je projekta koji je prijavio OB “Josip Benčević”, a vrijedan je 39,8 milijuna kuna

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.08.2019
Bolnica uskoro dobiva integriranu operacijsku dvoranu vrijednu 6,8 milijuna kuna
 Radi dodatnog podizanja kvalitete zdravstvene zaštite i njege, u Brodsko-posavskoj županiji već se godinama kontinuirano ulažu velika sredstva u zdravstvo. Ulaganjima u objekte, opremu i kadrove, užurbanim apliciranjem na natječaje za europska sredstva u Županiji sustavno rade na poboljšanju zdravstvene skrbi, piše lokalni.vecernji.hr.

Vodeći računa o zahtjevima postavljenim pred moderno zdravstvo, brodska Opća bolnica „Dr. Josip Benčević" prijavila je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU projekt „Kraći put do zdravlja" sa željom za unapređenje infrastrukture, opremanje bolnice te provođenje edukativnih aktivnosti. Projekt je vrijedan više od 39,8 milijuna kuna, a financirat će ga EU putem Europskog fonda za regionalni razvoj, pri čemu bespovratna sredstava pokrivaju gotovo cijeli iznos. 

Od 2016. za opremu 62 ugovora 

– Brodska bolnica jedan je od čimbenika sigurnosti građana i centar zdravstvene skrbi u Brodsko-posavskoj županiji. Zbrinjavanje pacijenata kroz dnevne bolnice i dnevne kirurgije podrazumijeva određeni zahvat ili pretragu gdje pacijent boravi u bolnici samo dio dana – rekao je zamjenik brodsko-posavskog župana Damir Mirković. 

Rezultat toga su brojne koristi za pacijenta u odnosu na klasičnu hospitalizaciju, kao i veća učinkovitost i racionalnost zdravstvene skrbi. S obzirom na dosadašnji neadekvatan prostor i opremljenost dnevnih bolnica i kirurgija, ulaganje u zdravstvenu infrastrukturu i opremanje doprinijet će nacionalnom, regionalnom i lokalnom razvoju. Kontinuitet rada i ulaganja u zdravstveni sustav zamjenik Mirković ilustrirao je podatkom da su od 2016. potpisana 62 ugovora za nabavu opreme vrijedne 31 milijun kuna.

Do sada je u brodsku bolnicu isporučeno opreme i materijala u vrijednosti oko 24 milijuna kuna, a za koji dan očekuje se isporuka integrirane operacijske dvorane vrijedne oko 6,8 milijuna kuna. Osim operacijskog mikroskopa vrijednog 1,4 milijuna kuna i RTG uređaja vrijednog 1,3 milijuna kuna, očekuje se isporuka i mamografskog uređaja koji je 1,75 milijuna kuna platilo Ministarstvo zdravstva. Mirković podsjeća i na projekt energetske obnove stare zgrade poliklinike vrijedan oko 16,2 milijuna kn, a u pripremi za prijavu na natječaj su i sve ostale bolničke zgrade, energetska obnova kojih će biti projekt vrijedan oko 40 milijuna kuna. 

Obnova bolnice i u N. Gradiški 

– Znatne uštede na energentima koje će biti ostvarene nakon završetka obnove osigurat će dodatna sredstva koja će se ulagati u kadrove i opremu. Uz opremanje bolničkih odjela opremom s najnovijim tehnološkim mogućnostima, uz izvrsne kadrove i ulaganja u znanstveno-stručnu djelatnost i edukaciju, vjerujemo da će OB „Dr. Josip Benčević" u skoroj budućnosti postati klinička bolnica – istakao je Mirković. 

Radi se i na projektima energetske obnove bolnice u Novoj Gradiški. Neki od tih projekata već su odrađeni, a ovih dana očekuju se i rezultate natječaja za još dva objekta, dok se za jesen priprema projektna i natječajna dokumentacija i za sve ostale zgrade u krugu bolnice u vrijednosti od oko 20 milijuna kuna.

Zadnje vijesti

Pobjeda i poraz za ŽRK Brod

Kroz "crveno" u sudar, odbačena vozila zadržala ograda uz Glogovicu

Pijani vrijeđali goste u lokalu i policajce

FOTO GALERIJA

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole

Tot, Hucaljuk, nogometašice Viktorije i boksači Radničkog najbolji u Brodu